Ψηφιακές υπηρεσίες χρηματοδοτεί με 1,4 εκ €  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία  – Στοπλαίσιο της  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων

Με στόχο την αξιοποίηση  ψηφιακών υπηρεσιών που μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελοςδημοσίων φορέων, των ιδιωτών – επιχειρηματιών, των πολιτών και επισκεπτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ηΕιδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος εξέδωσε αντίστοιχες προσκλήσεις  που αφορούν την Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών στα πλαίσια στρατηγικών ΒΑΑ και ΟΧΕ, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 1.400.000ευρώ.

«Προχωράμε ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που αφορά τους Δήμους Πατρέων και Αγρινίου. Είναι στρατηγική μας επιλογή να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις, με στόχο τον μετασχηματισμό της Δυτικής Ελλάδας σε «έξυπνη» περιφέρεια.  Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω εφαρμογών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών συμβάλλουν στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των Φορέων και των Επιχειρήσεων, ιδίως με την καλύτερη χρήση και ανταλλαγή δεδομένων, καθώς και στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η πρόσκληση αφορά τους Δήμους Πατρέων και Αγρινίου σε ό,τι αφορά τη ΒΑΑ, όπως επίσης τους φορείς που εμπλέκονται  στα εγκεκριμένα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 700.000 ευρώ για κάθε πρόσκληση.

Ενδεικτικές κατηγορίες δράσεων ψηφιακών υπηρεσιών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης είναι:

  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη ψηφιακών επιχειρηματικών και εμπορικών κέντρων για την προώθηση της περιφερειακής / τοπικής επιχειρηματικότητας με προτεραιότητα στους τομείς της RIS3 της Περιφέρειας
  • Ανάπτυξη ψηφιακών  εφαρμογών ενημέρωσης, ψυχαγωγίας των πολιτών, επισκεπτών και τουριστών της Περιφέρειας
  • Ανάπτυξη εφαρμογών και διαδραστικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης πολιτών σε αστικά κέντρα (π.χ. θέσεις parking, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ)
  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστήματος μέτρησης και παρακολούθησης της ποιότητας ζωής σε μεγάλα αστικά κέντρα και ενημέρωση πολιτών σε πραγματικό χρόνο, κλπ

Και για τις δύο προσκλήσεις η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση ξεκίνησε από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018  και ολοκληρώνεται στις  29 Μαρτίου 2019.Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά  ηλεκτρονικά τις προτάσεις μέσω του ΟΠΣ. – ΕΣΠΑ 2014-2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/.