Ψηλαλώνια Αίγιο: Δράσεις ευαισθητοποίησης παιδιών για την υιοθεσία αδέσποτων μέσα από το παιχνίδι

Ημέρα δράσεων καθαριότητας, περιβάλλοντος και φιλοζωίας για παιδιά, διοργανώνεται το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, με φροντίδες του Δήμου Αιγιαλείας, των Αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής και σε συνεργασία με τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Αιγιαλείας “Τα Φιλαράκια”.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσική, ζωγραφική, παιχνίδια, καθώς και ενημέρωση για την υιοθεσία αδέσποτων, ενώ θα μοιραστούν και μικρά δωράκια σε όλους. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση εκ μέρους των παιδιών, σχετικά με την μεγάλη αξία της υιοθεσίας ενός ζώου συντροφιάς αλλά και οι υποχρεώσεις που έχουμε όλοι μας για τη φροντίδα των ζώων, αδέσποτων και δεσποζόμενων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται παράλληλα με την Εθελοντική Αιμοδοσία που θα λάβει χώρα επίσης στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων το πρωί του Σαββάτου, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής με την μονάδα αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου, τον Αχαϊκό Σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας – ΑΣΠΠΑΜΑ και με την συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.