Ψήφισμα σωματείων και φορέων για τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου

 Η κυβέρνηση  αρνείται να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, αφήνοντας τα νοσοκομεία  χωρίς υγειονομικό προσωπικό. Προωθεί το «Νέο ΕΣΥ» που θα εμπορευματοποίηση ακόμη περισσότερο το δημόσιο  αγαθό της Υγείας. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά μείωναν σταδιακά τον προϋπολογισμό για την υγεία, κάνοντας βήματα προς την ιδιωτικοποίηση του κλάδου της  Υγείας.    

Αυτό είχε συνέπειες και στο Νοσοκομείο Αιγίου που και αυτό είναι ενταγμένο στις πολιτικές υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό και συνολικής υποβάθμισης του, με αποτέλεσμα την πιθανή επισφαλή λειτουργία των κλινικών.  Οι λύσεις που δίνονται είναι προσωρινές με μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας.    Οι συζητήσεις και οι παλινωδίες για το κλείσιμο της εφημερίας τριών κλινικών, της χειρουργικής, της ορθοπεδικής και της καρδιολογικής, αναδεικνύουν  το μέγεθος του προβλήματος.

Η κυβερνητική πολιτική του «νέου ΕΣΥ» για να εφαρμοστεί απαιτεί υποταγμένο υγειονομικό προσωπικό,  που δεν θα αντιδρά στην κυβερνητική προσπάθεια μεγαλύτερης  εμπορευματοποίησης της υγείας.

Διαμαρτυρόμαστε για  την απαράδεκτη αυταρχική απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αιγίου να προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος των  συνδικαλιστών μελών του  υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου, που αγωνίζονται εναντία στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου και γενικότερα υπέρ της ενίσχυσης του  ΕΣΥ.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

-Μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, και στα Κέντρα Υγείας Αιγίου και Ακράτας, με κατεπείγουσες διαδικασίες και μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων. Να στελεχωθεί και να λειτουργήσει καθημερινά ο Αξονικός Τομογράφος.

-Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Να ανακληθούν  οι απαράδεκτες αυταρχικές αποφάσεις για διενέργεια  ΕΔΕ και να  σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης και φίμωσης των συναδέλφων συνδικαλιστών.

 

 Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου,

Σωματείο Συνταξιούχων Αιγίου,

 Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας»,

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγίου,

Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου,

ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας,

 Σωματείο εργαζομένων ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρίου,