« Χριστός κι Ελλάδα μας χρειάζονται»

Την Κυριακή 7.02.2016 στα πλαίσια των εσπερινών ομιλιών, προσκεκλημένη στην αίθουσα ομιλιών της Ιεράς Μητροπόλεως ήταν   η αδελφή Μαρία, δόκιμη μοναχή της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, εκπαιδευτικός, η οποία ομίλησε με θέμα « Χριστός κι Ελλάδα μας χρειάζονται».

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση, την οποία βιώνει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και στα γεγονότα που δείχνουν ότι πολλοί είναι αυτοί, εντός και εκτός της χώρας, που δεν επιθυμούν να δουν την Ελλάδα να ορθοποδήσει.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η ομιλήτρια πρότεινε δύο λύσεις, οι οποίες συνδυαζόμενες μπορούν να αλλάξουν την πατρίδα μας προς το καλύτερο.

Η πρώτη είναι να στραφούμε στο Χριστό και να Τον βάλουμε στη ζωή μας. Αυτό γίνεται με την συχνή συμμετοχή μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας και στην εν γένει ενοριακή ζωή, με την μετάνοια και την εξομολόγηση, καθώς και με την αδιάλειπτη προσευχή.

Η δεύτερη είναι να συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στον ελληνικό πολιτισμό μας και να αντλούμε αισιοδοξία από αυτόν, καθώς πάνω του στηρίζεται ολόκληρη η ανθρωπότητα. Το ελληνικό πνεύμα είναι αθάνατο και αυτό φαίνεται και στους Έλληνες που διαπρέπουν παγκοσμίως, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στις οποίες διαβιώνουν.

Η ομιλήτρια κατέληξε λέγοντας ότι χρειάζεται να αγωνιστούμε με πίστη και αισιοδοξία, πίστη στο Χριστό και ελπίδα στην Ελλάδα.

Την προσεχή Κυριακή 14η Φεβρουαρίου 2016 θα μιλήσει ο κύριος Ιωάννης Κωστάκης, Θεολόγος, με λίαν επίκαιρο θέμα.