“Χριστούγεννα και οι παραγωγοί Κορινθιακής Σταφίδας στην Αιγιάλεια είμαστε ακόμα απλήρωτοι”

– “Η κοροϊδία έχει και τα όρια της! Φτάσαμε Χριστούγεννα και εμείς οι παραγωγοί Κορινθιακής Σταφίδας στην Αιγιάλεια είμαστε ακόμα απλήρωτοι, έχοντας πάρει κάποια προκαταβολή από τούς εμπόρους και όχι το σύνολο της τιμής 1,25 που είχε συμφωνηθεί” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας επισημαίνοντας:

-“Τίποτα ακόμα από την Π.Ε.Σ ,δεν έχουν ούτε αποφασίσει πόσο και πότε θα πληρώσουν για την φετινή παραγωγή !Ενώ ακούγονται διάφορα σενάρια για προκαταβολή σε αυτούς που παραδώσανε με ζυγολόγιο στο 1,25 και τα υπόλοιπα από Άνοιξη, για αυτούς δε που παραδώσανε προς φύλαξη είναι άγνωστο το πότε θα πληρωθούν και σε τι τιμή!

Το Υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα και κάθε εβδομάδα λέει ότι θα πληρώσει τα προγράμματα και λεφτά πουθενά ακόμα. Έχουμε σχεδόν 2 χρόνια που ασχολούμαστε με το ποιος φταίει για την κατάντια της σταφίδας, το Υπουργείο, οι έμποροι, η ΠΕΣ, η ΣΚΟΣ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία,ο κορωνοϊός, ο πόλεμος στην Ουκρανία, εμείς οι παραγωγοί;

Άκρη ακόμα δεν βγάλαμε, ούτε πρόκειται, όσο αυτοί που είναι υπεύθυνοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους παραμεριζοντας το προσωπικό τούς συμφέρον προς όφελος του προϊόντος !Βαρυγδουπες δηλώσεις και ανταλλαγή ευθυνών είναι πλέον χωρίς καμιά ουσία!

Εμείς ως σταφιδοπαραγωγοι έχουμε χάσει από το 2010 και μετά το 60%των επιδοτήσεων και το ποσοστό χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται, το κόστος καλλιεργειας έχει εκτοξευθεί, η τιμή του προϊόντος είναι εξευτελιστική ,το 80% των παραγωγών χρωστάει στον ΕΦΚΑ και στον πρώην ΟΓΑ, στις Τράπεζες, στον Δήμο, στην Εφορία,στην ΕΝΩΣΗ και πάει λέγοντας.

Αν νομίζετε ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί με επιδόματα και έκτακτες ενισχύσεις είστε γελασμένοι! Δυστυχώς Κύριοι αποδειχτηκατε κατώτεροι των περιστάσεων !”

Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος

Ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Γιάχος”