Χρήστος Τσερεντζούλιας: “Χρυσή «ορθοπεταλιά» για 8η φορά”

Ο Χρήστος Τσερεντζούλιας είναι ο Αιγιώτης Πρωταθλητής Ελλάδας που έχει καταφέρει, όχι µόνο να ανεβάσει στα ύψη την ποδηλασία στη χώρα µας, αλλά και να ξεχωρίσει εντός και εκτός συνόρων. Οκτώ(!!!) φορές πρωταθλητής Ελλάδας, 3 φορές χρυσός Βαλκανιονίκης, ενώ 28 φορές έχει βρεθεί στο βάθρο σε πανελλήνια  Πρωταθλήµατα από το 2000 µέχρι και σήµερα. Την π. εβδοµάδα µε τα χρώµατα του Παναθηναϊκού, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος 2023 στο Πανελλήνιο Πρωτάθληµα που έγινε στο Ολυµπιακό Ποδηλατοδρόµιο του ΟΑΚΑ.

Ο «ΤΥΠΟΣπορ» είχε την χαρά και την τιµή να µιλήσει µε τον Χρήστο, έναν σεµνό αθλητή που δεν ξεχνά ποτέ το Αίγιο και µοιράζεται την χαρά του µε όλους τους Αιγιαλείς, ενώ µας µιλά και για την συµµετοχή του στις δηµοτικές εκλογές.

“Τ”: Πρωταθλητής ποδηλασίας στον Παναθηναϊ-κό και ουσιαστικά ανεβάσατε το άθληµα και την οµάδα στο πιο ψηλό σκαλί. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

ΧΡ. ΤΣ: Είναι µεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια να κατακτάς το τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος αγωνιζόµενος για την οµάδα που είσαι και οπαδός- όποτε είµαι διπλά  χαρούµενος τόσο για εµένα όσο και για την οµάδα µου.

“Τ”: Για να επιτευχθεί ο στόχος σας, απαιτείται σκληρή προετοιµασία και θυσίες. Μιλήστε µας γι’ αυτό;

ΧΡ. ΤΣ: Ασχολούµαι µε το πρωταθλητισµό – πλέον- περισσότερα χρόνια από όσα δεν ασχολούµαι – από το 2000 µέχρι το 2014 που ήµουν και εθνική οµάδα ασχολιόµουν αποκλειστικά µε αυτό.  Από το 2015 που επέστρεψα στο Αίγιο τα πράγµατα είναι πολύ διαφορετικά. Καθώς εργάζοµαι σε δύο γυµναστήρια, 8-10 ώρες την ηµέρα και οι ώρες για προπόνηση είναι πολύ περιορισµένες. Ουσιαστικά µπορώ να προπονούµαι, κανονικά τρεις φορές την εβδοµάδα, από τις οποίες τις δύο ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έπρεπε να ξεκουράζεται για να ξαναπάει στη δουλειά του ∆ευτέρα. Επιλογή µου είναι όµως, οι όποιες «θυσίες» και είµαι ευγνώµων που ήρθε το επιθυµητό αποτέλεσµα ακόµη µία χρονιά, καθώς κέρδισα και πέρυσι το ίδιο αγώνισµα µε την οµάδα µου. Οπότε υγεία να έχουµε να τριτώσει του χρόνου µε το καλό.

“Τ”:  Το  βιογραφικό σας αξιοζήλευτο και πλούσιο: οκτώ (8) φορές Πρωταθλητής Ελλάδας σε πανελλήνια πρωταθλήµατα, τρεις φορές χρυσός Βαλκανιονίκης και πολλές συµµετοχές. Ποιο είναι το «µυστικό» της επιτυχίας σας;

Ο Χρήστος με τους γονείς του, Φάνη Τσερεντζούλια δικαστικό επιμελητή και Αγγελική Τριανταφύλλου, ιατρό νεφρολόγο, οι οποίοι τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα (Φωτοστιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Χρήστου)

ΧΡ. ΤΣ: Το µυστικό είναι να το θες και να το αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις. Αν το αγαπάς και το κάνεις µε την καρδιά σου θα έχεις επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις. ∆ε λέω χρειάζεται και το ταλέντο για να φτάσεις να κερδίσεις πανελληνιο πρωτάθληµα, αλλά µόνο µε δουλειά και σκληρή προπόνηση µε µέθοδο και πολύ πολύ υποµονή µπορείς να φτάσεις εκεί.  Τώρα ότι καταφέρνω και το κάνω για 3η δεκαετία πλέον είναι κάτι που ούτε εγώ µπορώ να το εξηγήσω. Πλέον ξεκινάω κάθε χρονιά, σαν να είναι η τελευταία µου στον πρωταθλητισµό και ίσως αυτό να µου δίνει παραπάνω κίνητρο.

“Τ”:  Στην Αιγιάλεια, έχει καθιερωθεί η «Ποδηλατάδα» κάθε χρόνο. Υπάρχει συµµετοχή και ο κόσµος έχει αγκαλιάσει αυτό το θεσµό πλέον. Υπάρχει κάποια στιγµή από εσάς για περαιτέρω προβολή του αθλήµατος;

ΧΡ. ΤΣ: Η ποδηλατάδα Αίγιο – ∆ιακοπτό, έχει αγαπηθεί και καθιερωθεί καθώς έγινε µε επιτυχία για 3η συνεχόµενη χρονιά και θα συνεχίσει φαντάζοµαι ανεξαρτήτως του αποτέλεσµατος των εκλογών  Έχω πολλά όνειρα, σχέδια και φιλοδοξίες τόσο για το ποδήλατο όσο και για την ανάπτυξη του αθλητισµού στην Αιγιάλεια.

“Τ”: Σε λίγο καιρό θα δώσετε έναν διαφορετικό αγώνα στον “δηµοτικό στίβο” αφού ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά σας µε την παράταξη του κ. Καλογερόπουλου. Ποιοι οι στόχοι σας;

ΧΡ. ΤΣ: Πλέον ο επόµενος στόχος µου είναι οι δηµοτικές εκλογές του Οκτωβρίου όπου κατεβαίνω µε την παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» του   δηµάρχου µας κ. Καλογεροπουλου.

Αυτός θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας, καθώς δεν µπορώ εγώ µόνο µε την προσπάθειά µου να κρίνω το  αποτέλεσµα, αλλά θα πρέπει να µε στηρίξει και να µε ψηφίσει ο κόσµος.

Έχω πολλά όνειρα, φιλοδοξίες και σχέδια για τον Αθλητισµό της Αιγιάλειας και όχι µόνο. Ελπίζω  να µου δοθεί η ευκαιρία να προσφέρω µε τις αθλητικές µου  γνώσεις, παραστάσεις και εµπειρίες σε  παγκόσµιο επίπεδο τόσα χρόνια, ώστε να ανεβάσουµε την Αιγιαλεια εκεί που της αξίζει και να γίνει µια πρωταθλήτρια ολόκληρη.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” – “ΤυποΣπορ”