Χρήστος Γούτος: «Σημαία του δήμου μας η Αρχαία Ελίκη – Η ανάπτυξη της  Αιγιάλειας εξαρτάται από την ανάδειξή της»   

Το χώρο της «Εταιρίας Φίλων Αρχαίας Ελίκης» επισκέφθηκ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος, δείχνοντας το ενδιαφέρον του για τις έρευνες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι, τα τελευταία χρόνια, ως προς τη διεξαγωγή τους.

Ο κ.Γούτος, ενημερώθηκε από την Πρόεδρο της ΕΦΑΕΛ και Διευθύντρια των ερευνών  Δρ.Ντόρα Κατσωνοπούλιου για τα ευρήματα που συντηρούνται εκεί, την αξία και τη σημαία που αυτά έχουν, αλλά και για την πορεία της πολυετούς επιστημονικής προσπάθειας.

Του αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι των εργασιών και η σημασία που έχει η έρευνα για την ανάδειξη της Αιγιάλειας.

Επίσης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας, έγινε γνώστης των υπηρεσιακών εμποδίων που υπάρχουν ως προς τη συνέχιση  των ερευνών και την κατάθεση νέας αίτησης, προκειμένου το Υπουργείο Πολιτισμού να εκδώσει άδεια ανασκαφικών εργασιών, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν καθίσταται δυνατή,  παρά τη διπλή  έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που προτρέπει γι’ αυτή.

Ο κ. Γούτος, αφού ευχαρίστησε την κα. Κατσωνοπούλου για την ξενάγηση στο χώρο των ευρημάτων και συνεχάρη αυτή και την ομάδα της για την μεγάλη τους προσπάθεια και προσφορά στον τόπο, τόνισε:

«Η υπόθεση της Αρχαίας Ελίκης, θ’ αποτελέσει για την  Δημοτική μας Αρχή «σημαία» της περιοχής.

Η απρόσκοπτη και νομότυπη συνέχιση των ερευνών, με τα αποτελέσματα που ήδη αυτές έχουν και τα όσα σημαντικά ακολουθήσουν, θα’  ναι ότι πολυτιμότερο έχει ο τόπος μας και η λαμπρή  ιστορία του.

Ο δήμος οφείλει να βοηθήσει , με κάθε μέσο, πολιτικά και νομικά, για να απεμπλακούν οι έρευνες από υπηρεσιακούς τακτικισμούς, που «θάβουν» τις άοκνες προσπάθειες των επιστημόνων μας.

Στηρίζουμε την κα. Κατσωνοπούλου.

Στηρίζουμε την ανεκτίμητη  ιστορία του τόπου μας, από την οποία τα οφέλη θα’ ναι ασύγκριτα πολλά…για το Αύριο».