ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Βόλτα με το νέο αναβατήρα “Αχιλλέας” για τους δημοσιογράφους

Μια ωραία πρόσκληση δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σήμερα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να επισκεφθούν  το νέο αναβατήρα “Αχιλλέα” στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κατά την σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Ο νέος αναβατήρας “Αχιλλέας” είναι μια σύγχρονη δεκαπλή καμπίνα και μέσα σε δυόμιση λεπτά, οι επιβάτες μεταφέρονται από τη βάση του Χιονοδρομικού στη μέση, στα 1700 μ. περίπου, προφυλαγμένοι από τις εξωτερικές συνθήκες με ασφάλεια.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Α.Ε. Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος “είναι μια μεγάλη μέρα, η σημερινή, για τα Καλάβρυτα και τη Δυτική Ελλάδα, γιατί το Χιονοδρομικό Κέντρο που λειτουργεί από το 1989 γίνεται πιο σύγχρονο. Ο “Αχιλλέας” είναι ένα μεγάλο έργο, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στηρίχθηκε από την Κυβέρνηση. Το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων είναι το δεύτερο χιονοδρομικό της χώρας, μετά τον Παρνασσό, έχουμε τις μεγαλύτερες πίστες και σήμερα παρουσιάζουμε το νέο “Αχιλλέα”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση του μεγάλου αυτού έργου συνολικού ύψους 20.250.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ το υπόλοιπο 50% αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της φετινής λειτουργίας του χιονοδρομικού.

Το νέο αναβατήρα “Αχιλλέα” επισκέφθηκε και ο Αντιπεφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας, ο οποίος δεν έκρυψε το θαυμασμό του για το μεγάλο αυτό έργο, που όπως ανέφερε “παρέχει ασφάλεια, ζέστη και προστασία στους χιονοδρόμους”. Έκανε αναφορά στον προηγούμενο τρόπο μετάβασης με το “καρεκλάκι” και τόνισε χαρακτηριστικά ότι “το συγκεκριμένο έργο σημαδοτοτεί μια άλλη εποχή”.

Από την πλευρά του κ. Αλέξης Άγριος, Γενικός Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων τόνισε ότι “είναι ο πιο σύγχρονος αναβατήρας που υπάρχει στα Βαλκάνια και ο  πιο ασφαλής. Είναι μια δεκαπλή καμπίνα που θα ανεβάζει το κοινό από τη βάση του Χιονοδρομικού έως και τη μέση στα 1700 μέτρα μέσα σε 2,5 λεπτά. Το μόνο που μένει είναι να υποδεχτούμε τον “λευκό χρυσό” και ανυπόμονούμε γι’ αυτό”.

Σε δεύτερη φάση αναμένεται η εκτέλεση του έργου εγκατάστασης του αναβατήρα στη “Στύγα” από τη μέση έως την κορυφή στα 2430 μ., όπου ο κόσμος με ασφάλεια θα μπορεί να ανεβαίνει, ενώ θα δημιουργηθεί και εστιατόριο.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Δήμο, όπως ανέφερε ο κ. Άγριος “έχουμε καταθέσει φάκελο 10 εκ. Ευρώ στο Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πολυλειτουργικό πάρκο τεσσάρων εποχών. Αυτός είναι ο στόχος”.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και οι επισκέπτες μπορούν να τα εκδίδουν online, χωρίς να περιμένουν στην ουρά.

Το aigialeia24.gr και ο “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, βρέθηκαν σήμερα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και σας παρουσιάζουν το νέο “Αχιλλέα”.

Δήλωση Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΧΚΚ

Στον σύνδεσμο: https://youtu.be/X1-7EIrJL18

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ – ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ