Φώφη Γεννηματά: “Κόβουν τώρα τη σύνταξη του παππού και υπόσχονται ότι ίσως να δώσουν στο…. μέλλον συσσίτιο στο εγγόνι”

Τα αντίμετρα το νέο μεγάλο παραμύθι της Κυβέρνησης

Τα δήθεν αντίμετρα που θα αντισταθμίσουν τα μέτρα είναι το νέο παραμύθι της κυβέρνησης. Τα πολύ σκληρά μέτρα για τη μεσαία τάξη και για τους πολύ φτωχούς έρχονται τώρα. Τα αντίμετρα θα έρθουν εάν και εφόσον ξεπεράσουμε τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα που συμφώνησαν και μόνο μετά από έγκριση Του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δηλαδή ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος θα γίνει ο Γραμματέας του κ. Τόμσεν, που απλά θα δημοσιεύει στο ΦΕΚ την σχετική απόφαση του ΔΝΤ για το εάν, πόσα και ποια αντίμετρα μπορούν να υλοποιηθούν. Είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας. Είναι το άρθρο 15, είναι το άρθρο της ντροπής.

Με λίγα λόγια θα κόβουν τη σύνταξη από το χαμηλοσυνταξιούχο και θα δίνουν συσσίτιο στο εγγόνι του κάποια στιγμή στο μέλλον, αν συμφωνεί σε αυτό και το εγκρίνει ο κ. Τόμσεν. Υπάρχει μεγάλη κοροϊδία σε αυτή την  υπόθεση.

Σας θυμίζω ότι το φθινόπωρο η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή των συντάξεων δεν ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μπήκαν λόγω της καθυστέρησης και της μεγάλης αδυναμίας αυτής της κυβέρνησης, πρώτον να δημιουργήσει ανάπτυξη, δεύτερο να χτυπήσει τη γραφειοκρατία, τρίτον να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, τέταρτον, να φέρει επενδύσεις και πέμπτον να πατάξει επιτέλους τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Υπάρχει  απροθυμία, αδυναμία και  ανικανότητα σε όλα αυτά.

Το μοναδικό σχέδιο που είχαν εξ αρχής ήταν το πώς θα παραμείνουν στην εξουσία

Η διαπραγμάτευση που έκαναν ήταν για το πώς θα πάνε τα μέτρα όσο πιο πίσω γίνεται για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και ρίχνουν όλα τα βάρη,  στη μεσαία τάξη που αυτή τη στιγμή εξοντώνεται και στους πιο φτωχούς.

Ένα ακόμα μεγάλο ψέμα είναι ο ισχυρισμός ότι «εντάξει τα φέρνουμε όλα αυτά, αλλά τώρα τελειώνουμε, φεύγουμε από τα μνημόνια και έρχεται η ανάπτυξη». Πώς θα έρθει η ανάπτυξη; Εγώ βλέπω, σύμφωνα με τα στοιχεία, ότι  έρχεται πίσω η ύφεση. Ήρθε πίσω η ύφεση. Και αυτό το νομοσχέδιο είναι εξόχως υφεσιακό. Έχουν υπερφορολογήσει τις  επιχειρήσεις με  27συνολικά νέους φόρους. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών ξεπερνούν τα 100 δις. 22 δις τα ασφαλιστικά ταμεία και 110 δις έχουν εκτοξευθεί τα κόκκινα δάνεια.

Από πού λοιπόν και πως θα έλθει  η ανάπτυξη εκτός από τα ψέματα που κάθε τόσο ακούμε από τον Πρωθυπουργό και από την κυβέρνησή του;

 

Είναι άλλο να φέρνεις μέτρα όταν έχεις 35 δις έλλειμμα που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και άλλο να φέρνεις 2 ακόμα μνημόνια ενώ παρέλαβες  το πρωτογενές πλεόνασμα.