Φόρτιση κινητών σε λιγότερο από ένα λεπτό

 Οι μπαταρίες αλουμινίου του μέλλοντος

Αντί να περιμένετε με τις ώρες να φορτίσει το κινητό σας τηλέφωνο, στο μέλλον η διαδικασία αυτή μπορεί να σας παίρνει λιγότερο από… ένα λεπτό.Κι αυτό χάρη στη μπαταρία αλουμινίου, μια τεχνολογία πιο «πράσινη» και πιο ασφαλή από τις μπαταρίες που υπάρχουν σήμερα, όπως αναφέρει η MailOnline σε δημοσίευμά της.

Πρόκειται για την πρώτη μπαταρία αλουμινίου υψηλών επιδόσεων, που «φορτίζει γρήγορα, προσφέρει φόρτιση μακράς διάρκειας και δεν είναι ακριβή» όπως υποστηρίζουν οι σχεδιαστές της.

Η μπαταρία αλουμινίου δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ τη-ς Καλιφόρνια, τα ευρήματα της εργασίας των οποίων δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

«Αναπτύξαμε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία αλουμινίου, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες συσκευές αποθήκευσης, όπως οι αλκαλικές μπαταρίες που δεν κάνουν καλό στο περιβάλλον και οι μπαταρίες λιθίου, που κάποιες φορές ‘εκρήγνυνται’» εξήγησε ο καθηγητής χημείας και επικεφαλής της έρευνας, Hongjie Dai.

«Η δική μας μπαταρία δε μπορεί να πιάσει φωτιά, ακόμη κι αν την τρυπήσει κανείς με τρυπάνι» πρόσθεσε και τόνισε ότι η τεχνολογία της είναι φθηνή και έχει χαμηλή ευφλεκτότητα σε συνδυασμό με υψηλή χωρητικότητα αποθήκευσης.