Φωτήλας: «Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Έλληνα αγρότη»

«O κατάλογος των βουλευτών που έχουν εγγραφεί για να μιλήσουν περιλαμβάνει εικοσιπέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κανένας βουλευτής από κανένα άλλο κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση» επισήμανε κατά την ομιλία του στη συζήτηση της Ολομέλειας του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Φωτήλας αρχικά συνεχάρη τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς γιατί, παρά τα δύσκολα και συσσωρευμένα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν και που εντάθηκαν την περίοδο του κορωνοϊού, ανταποκρίθηκαν επαρκώς στα αιτήματα των παραγωγών στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα σε αυτά των μικρών παραγωγών.

Μάλιστα, όσον αφορά στην Αχαΐα, άκουσαν τις φωνές των αγροτών για την ανάγκη αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας – ένα προϊόν τόσο σημαντικό για την περιοχή που εξάγεται σε ποσοστό πάνω από 90% και δίνει κρίσιμο εισόδημα σε χιλιάδες οικογένειες.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βελτιώνει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να διευκολυνθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας και της παραγωγής, από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες, και να επιτευχθεί ο στόχος: ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και στον αγροτικό τομέα.

Καταλήγοντας ο κ. Φωτήλας επεσήμανε «Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του Έλληνα αγρότη, του γεωργού, του κτηνοτρόφου, του αλιέα. Με αυτοπεποίθηση και επιμονή θα τα καταφέρουμε.»