Φωτήλας: “Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας”

Ο Ιάσονας Φωτήλας, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας τοποθετήθηκε χτες ως εισηγητής στις επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Βουλευτής Αχαΐας αναφέρθηκε στα τρία βασικά μέρη του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις αναφορικά με την Κύρωση της ΠΝΠ για τα έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεση εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, στις ρυθμίσεις αναφορικά με την αναμόρφωση της ΔΕΑΒ, της ταυτοποίησης και του ελέγχου των θεατών σε μία αθλητική συνάντηση, τις διοικητικές κυρώσεις και στην οργάνωση των λεσχών φιλάθλων. Στο τρίτο μέρος του σχεδίου νόμου αναφέρθηκε σε διατάξεις αναφορικά με τη βασική μεταρρύθμιση του αρμόδιου Υπουργείου την ψηφιακή πλατφόρμα e-ΚΟΥΡΟΣ μία εφαρμογή όπου θα συγκεντρώνεται όλος ο αθλητισμός και σε διατάξεις που έχουν ως στόχο την διευκόλυνση των αθλητικών σωματείων.

Ο κ. Φωτήλας, επικεντρώθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας και του χουλιγκανισμού κάτι που θα επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Περαιτέρω σημείωσε την αυστηρότητα των κυρώσεων σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βία στις αθλητικές συναντήσεις. Τέλος ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι μόνος γνώμονας στη σχετική νομοθέτηση είναι η προστασία του αθλητισμού χωρίς αστερίσκους για όλους τους πολίτες.