Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου: “Aμπελουργία και Οινοποιία – Πρωτοπορεί η Αιγιάλεια”!

Αµπελουργία και οινοποιία, δύο κλάδοι της αγροτικής οικονοµίας στους οποίους εδώ και χρόνια η Αιγιάλεια πρωτοπορεί! 

Παραδοσιακά και διαχρονικά η περιοχή µας και στους δύο αυτούς γεωργικούς κλάδους, µαζί µε την σταφιδοκαλλιέργεια, έχει λαµπρή και βαριά κληρονοµιά! Γι’ αυτό πρέπει να εκµεταλλεύεται όλες τις ευκαιρίες που έχει για µεγαλύτερη αξιοποίησή τους!

Γράφουν οι: Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου (Εκδότριες της εφημερίδας “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”) – Από τη στήλη “Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ”

Η αµπελοκαλλιέργεια αποτελεί τοµέα της φυτικής παραγωγής µε σηµαντική επίδραση στην τοπική οικονοµία, αλλά και στην οικονοµίας της χώρας. Το αµπέλι γενικότερα, καλλιεργείται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα και πολλοί αµπελουργοί έχουν καταφέρει να παράξουν ένα ξεχωριστό προϊόν.

Φανταστείτε και να δίνονταν κίνητρα από την Κυβέρνηση, πόσους νέους καλλιεργητές θα είχε τραβήξει ο οινικός κλάδος, ο µοναδικός µε άνοδο των εξαγωγών!

Αυτές τις µέρες ζωντανεύει ο θεσµός “Οινοξένεια” και πολλοί δηµότες θα έχουν την ευκαιρία να µυηθούν στον µαγευτικό κόσµο του κρασιού και να δοκιµάσουν τα εκλεκτά κρασιά της                  περιοχής µας.

Και σ’ αυτό το σηµείο τα Οινοποιΐα της Αιγιάλειας έχουν στο ενεργητικό τους, παγκόσµιας φήµης ποιοτικά κρασιά, τα οποία έχουν κατακτήσει αρκετές ξένες αγορές, µε τις συνεχώς αυξανόµενες εξαγωγές τους!

Γι’ αυτό αξίζει µεταξύ σοβαρού κι αστείου να πούµε: – “‘Αντε καλά κρασιά». Στην Υγειά µας!