Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου: “Η ιστορία μας, η Πατρίδα μας, το Χρέος μας!”

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Η ιστορία µας, όσο κι αν κάποιοι µε διάφορους τρόπους, µέσα από τα βιβλία στα σχολεία και όχι µόνο, θέλουν να την παραµορφώσουν και να την ανασκευάσουν, παραµένει ακόµα ζωντανή και φάρος ελπίδας για τις γενιές που έρχονται.

Γράφουν οι: Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου (Εκδότριες της εφημερίδας “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”) –

Χρέος της γενιάς µας να µεταλαµπαδεύσουµε τον ιστορικό µας πλούτο στα νέα παιδιά, µιλώντας τους για την πραγµατική ιστορία και όχι αυτή που κάποιοι θέλουν εσκεµµένα να αλλοιώσουν.

Πρέπει ως Αιγιαλείς να νιώθουµε περήφανοι, που η πόλη µας το Αίγιο αλλά και η ευρύτερη περιοχή είναι τόπος καθαρά ιστορικός και πλέον και επίσηµα συγκαταλέγεται στις ιστορικές πόλεις Καλαµάτα, Μεσολόγγι κ.α. ως τόπος έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.

Η ενότητα και η οµοψυχία δεν είναι βέβαια χαρακτηριστικό των Ελλήνων και εάν ανατρέξει κανείς στην ιστορία θα το διαπιστώσει. Ωστόσο σαν λαός έχουµε ένα µοναδικό χάρισµα: Να δείχνουµε οµοψυχία και ενότητα, έστω και την τελευταία στιγµή, όταν νιώθουµε ότι απειλείται η ιστορία µας και τα συµφέροντα της χώρας µας.

Και φυσικά αναρωτιόµαστε: Εσείς λεβέντες που το παίζεται «ηγέτες», προοδευτικοί και εκµοντερνιστές, ο Λεωνίδας και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Παπαφλέσσας και ο Ιωάννης Μεταξάς στάθµισαν τους κινδύνους, άκουσαν τις ξένες δυνάµεις της εποχής και αποφάσισαν το “ΟΧΙ» και το “Μολών Λαβέ»; ΄Εχετε καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος του ηγέτη;

Ηγέτης; ∆ύσκολη λέξη και ακόµα δυσκολότερο να βρεις κάποιον σήµερα να διοικήσει τη χώρα.  Ο κόσµος  τότε ξεσπάθωσε και ύψωσε το άναστηµά του. Και αν κάποια στιγµή δεν αντιδρά συµβαίνει τούτο: “Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά»!

Το Αίγιο ενώθηκε το π. τριήµερο και γιόρτασε την επέτειο της “Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας”, σε μια εποχή περίπλοκη και σε µια κοινωνία που αποσαθρώνεται  και δείχνει να έχει χάσει το βηµατισµό της.

Ωστόσο, η άσβεστη φλόγα για αξιοπρέπεια, αρχές και αξιοπιστία σιγοκαίει και ολοένα φουντώνει. Ας την κρατήσουµε ζωντανή για µια καλύτερη ζωή για τις επόµενες γενιές!

Και του χρόνου!