Φροντιστήριο – Σεμινάριο υποψηφίων κατηχητών

Διὰ του παρόντος σάς πληροφορούμε ότι στο πλαίσιο της μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για τη Νεότητα και προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την λειτουργία των κατηχητικών μας σχολείων, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου ξεκινά μια νέα δραστηριότητα, το Φροντιστήριο – Σεμινάριο Υποψηφίων Κατηχητών-τριών για το Ιεραποστολικό Έτος 2020-21. Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στις 11π.μ., στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Νέοι Ορίζοντες» (οδός Πολυχρονιάδου 8) και θα διεξάγεται κάθε Σάββατο, από τις 11π.μ. έως τη 1μ.μ.

Το σεμινάριο είναι μονοετές και θα ολοκληρωθεί σε 25 συναντήσεις. Το περιεχόμενο των θεματικών συναντήσεων περιλαμβάνει θεωρία για τον τρόπο διεξαγωγής της κατήχησης, Αγία Γραφή, δογματική, λειτουργική, ψυχολογία, πρακτικές ασκήσεις, μουσική αγωγή και επίλυση θεολογικών αποριών.

Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν νέοι και νέες που φοιτούν στην Γ’ Λυκείου, απόφοιτοι Λυκείου, φοιτητές-τριες, πτυχιούχοι, ηλικίας 17 έως 40 ετών, καθώς και οι νεώτεροι ιερείς. Στόχος του είναι η πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση του υποψηφίου-φίας, για να μπορεί να αναλάβει την κατήχηση των μαθητών-τριών μιας ενορίας.

Για τυχόν πληροφορίες αλλά και για την εγγραφή τους οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Σεμιναρίου – Φροντιστηρίου Υποψηφίων Κατηχητών-τριών, π. Ιωακείμ Βενιανάκη (Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρωμανιώλη 41, τηλ. 26910 21777, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ