Φού – φού –φού !!!

Όσα  δεν κατάφεραν οι κεραυνοί  που έπεσαν την περασµένη βδοµάδα, τα καταφέρνει ακόµα µια φορά  τ’ ανθρώπινο  χέρι! Με το που µπήκε ο Ιούλης, άρχισε η Ελλάδα, για µια  ακόµα  φορά, να καίγεται  απ’ άκρη σ’ άκρη  γεµίζοντας στάχτες ιπτάµενες  και µαύρο καπνό τον ουρανό!

Φέτος δε, µε τόσα παραµεληµένα, ακαθάριστα οικόπεδα και  κτήµατα, λόγω της ακρίβειας το  προσάναµα το ‘ χουµε έτοιµο! ∆εν χρειάζεται πολύ κόπο! Μια σπιθούλα, ένα φού –φού- φού, σαν αυτό  στα κεράκια  των γενεθλίων και γίνονται παρανάλωµα του πυρός αµέτρητες εκτάσεις!

Τ’ αρχαία χρόνια τους ηλιθίους τους κατακεραύνωνε ο ∆ίας! Τώρα πια, που ο άνθρωπος προόδευσε, εν έτη  2022, δεν έχει ανάγκη κανέναν Θεό… Αυτοπυρπολείται ολοµόναχος, όποτε του καπνίσει, που λέµε και στο χωριό µου !

Θα µου πείτε, δεν γίνονται µόνο εδώ αυτά, αλλά  παγκοσµίως! Ε, ποιος είπε πως την αποκλειστικότητα στην… µ… , βλακεία ήθελα να πω …την έχουµε  µόνο οι Έλληνες ;;; 

Γι’ αυτό, καλού – κακού , αγαπητοί  αναγνώστες, όπου και να πάτε ανά την Ελλάδα, τους δυο αυτούς, ζεστούς, καλοκαιρινούς µήνες, λάβετε µέτρα προφύλαξης! Το µυαλό σας µην είναι µόνο στ’ αντηλιακά και τα αντικουνουπικά! 

Καθαρίστε καλά τα εξοχικά σας στους προαύλιους  χώρους , γεµίστε δεξαµενές µε νερό, τσεκάρετε δρόµους διαφυγής, τα τσιγαράκια σας µην τα πετάτε δεξιά κι αριστερά κι όταν σας πιάνει το ροµαντικό σας µ’ αναµµένα κεράκια και πυρσούς ή φωτιά στην παραλία… βεβαιωθείτε πως µετά… την διασκέδαση… τα σβήσατε καλά! Όσο  για σας, τους καλοφαγάδες, που… όπου µπάρµπεκιου και πατρίς , προσέξτε τις σπίθες που πετάγονται  µε το µελτεµάκι, µην από µπρονζέ  γίνετε  µπρυλέ! ∆εν είναι τρόπος αυτός να καίτε τις θερµίδες!

Επίσης, αν δείτε οποιαδήποτε περίεργη κίνηση, θυµηθείτε πως το κινητό σας δεν είναι µόνο  για σέλφι, χαζοί νάρκισσοι! Άµεσα τηλεφωνείτε στην πυροσβεστική ή την τοπική αστυνοµία! 

Αν δεν τα κάνετε όλα αυτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα σας δείχνουν τα τηλεοπτικά κανάλια µουντζουρωµένους σαν τους καπνοδοκαθαριστές στο µιούζικαλ της Μαίρη Πόπινς …µε βλέµµα απόγνωσης να κοιτάτε την πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει αδηφάγα  πράσινους παραδείσους και πόλεις …στην χειρότερη …θα σας προσµετρούν στα θύµατα !

Μην τα περιµένουµε όλα απ’ τον Κρατικό µηχανισµό… Των  φρονίµων τα παιδιά …πριν φουντώσουν… φροντίζουν  το κακό να µην τους βρεί !

Φ (τ) ού  …Φ (τ) ού …Φ (τ) ού  µη µας µατιάσω !

 

AΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χρονογράφημα στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”