Υποτροφία «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» για σπουδές στο Deree

Σε φοιτητές µε καταγωγή από την Αιγιάλεια  και τα Καλάβρυτα –  Προθεσµία Υποβολής Αιτήσεων µέχρι 25 Αυγούστου 2016

Ανοίγουν και πάλι οι διαδικασίες για την απονοµή της υποτροφίας «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» στο Deree – The American College of Greece, για έναν υποψήφιο φοιτητή από την Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα. 

Η υποτροφία, που καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα για τετραετή φοίτηση στο Deree, απονέµεται χάρη στην πολύτιµη δωρεά από την επιχειρηµατία κα. Ιζαµπέλλα-Ιωάννα Αρβανίτη, προς το Αµερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στόχος της είναι να βοηθήσει νέους και νέες µε καταγωγή από την Αιγιαλεία ή τα Καλάβρυτα να αποκτήσουν πρόσβαση σε διεθνή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και να δηµιουργήσουν γερές βάσεις για το µέλλον τους, σπουδάζοντας στο Deree.

Η Χριστίνα Κιούση, η προηγούµενη υπότροφος που µόλις αποφοίτησε από το Deree µε πτυχίο Ψυχολογίας, λέει: «Οι γνώσεις που αποκόµισα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του γνωστικού και µορφωτικού µου επιπέδου. Η διαπολιτισµική επαφή µε φοιτητές από άλλες χώρες µου έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες και να ανταλλάξω ιδέες και σκέψεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Η πλήρης συνεργατικότητα καθηγητών και φοιτητών µου δίδαξε πως η γνώση γίνεται εµπειρία και οδηγεί στην προσωπική βελτίωση. Η έµφαση στην ερευνητική πρωτοβουλία, καθώς και στην εθελοντική δράση των φοιτητών, µου ξύπνησαν την πλευρά του εαυτού µου που τολµά να παράξει νέα γνώση και να την προσφέρει. Έχοντας πλέον, ως ισχυρό εφόδιο το πτυχίο Ψυχολογίας του Deree, νιώθω ακαδηµαϊκά καταρτισµένη, ώστε να διεκδικήσω µελλοντικά την επαγγελµατική καριέρα που επιθυµώ στην εκπαιδευτική ψυχολογία».

H υποτροφία «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» θεσπίστηκε το 2010 και φέρει το όνοµα των γονέων της δωρήτριας. Οι υποψήφιοι που επιθυµούν να κάνουν αίτηση για την υποτροφία θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο Κολλέγιο, να έχουν υψηλή ακαδηµαϊκή επίδοση, και είτε να έχουν αποφοιτήσει από λύκεια των δήµων Αιγιαλείας ή Καλαβρύτων, είτε ένας από τους δύο γονείς να έχει γεννηθεί σε έναν από τους προαναφερθέντες δήµους.

Η υποτροφία θα προσφέρει την ευκαιρία σε έναν νέο ή µία νέα να παρακολουθήσει ένα από τα 26 προπτυχιακά προγράµµατα που προσφέρει το Deree για την απόκτηση πτυχίου bachelor, αλλά και να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η φοίτηση στο Deree: πρακτική άσκηση σε κορυφαίες διεθνείς εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας, παρακολούθηση µαθηµάτων σε διακεκριµένα πανεπιστήµια του εξωτερικού, συµµετοχή σε εκπαιδευτικά προγράµµατα, σε οµίλους και φοιτητικές κοινότητες.

Η προθεσµία υποβολής αιτήσεων για την Υποτροφία «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» για το τετράµηνο Σεπτεµβρίου-∆εκεµβρίου 2016 του Deree λήγει στις 25 Αυγούστου 2016.

Για πληροφορίες σχετικά µε τα κριτήρια και τον τρόπο υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επικοινωνήσουν µε το Γραφείο Οικονοµικής Ενίσχυσης και Σχεδιασµού στο τηλέφωνο: 210 600 9800, εσωτ.: 1305, 1306, 1307 ή µέσω email στο: financialassistance@acg.edu.