Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στο Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο Γέρων Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο  ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας υποδέχθηκαν, την εσπέρα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, την τιμία Κάρα του Οσίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας και την τιμία Κάρα του Οσίου Λεοντίου, ιδρυτού και κτίτορος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, από την εν λόγω Ιερά Μονή.

Τα δύο πνευματικά θησαυρίσματα μετέφεραν στην πόλη του Αιγίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Παπαθανασίου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Ελευθερίου, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος προς τον κ. Ιάσονα Φωτήλα, Βουλευτή Αχαΐας, τους Τοπικούς Άρχοντες και τον ευσεβή λαό, ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας μας για τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, υποδεχόμεθα τα ιερά τούτα λείψανα δύο μεγάλων Οσίων της τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να μας ενισχύσουν προκειμένου να συνεχίσουμε, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της εποχής μας, τον πνευματικό μας αγώνα. “Να ενδυναμώσουν την πίστη μας, να μας παρηγορήσουν στις δυσκολίες και τα προβλήματά μας. Να μας διδάξουν με το παράδειγμα της βιοτής των Αγίων την αδιάλειπτη προσευχή, την ταπείνωση και την πραότητα, την υπακοή μας στο θέλημα του Θεού. Σε μία εποχή αποϊεροποίησης και αμφισβήτησης των παραδοσιακών αξιών, η αφοσίωσή μας και η πίστη μας στον Χριστό είναι το μόνο εχέγγυο, που θα μας οδηγήσει ξανά στο φως και στον επαναπροσανατολισμό μας στη Βασιλεία του Θεού. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η βιωματική συμμετοχή μας στη μυστηριακή ζωή, ιδιαιτέρως στα Μυστήρια της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας, διά του οποίου, μεταλαμβάνοντας αξίως το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, γινόμαστε χρηστοί, άγιοι.”

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος εξέφρασε προς το ευλαβές εκκλησίασμα πατρικές ολόψυχες ευχές για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως