Υπεράριθμα τμήματα στο 2ο Λύκειο Αιγίου – Ανησυχία για την ορθή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Αιγίου δημοσιεύονται τα παρακάτω:

– “Tο 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, το οποίο όπως γνωρίζετε στεγάζεται σε προκατασκευασμένες αίθουσες, ξεκίνησε τη λειτουργία του με πολυάριθμα τμήματα σε όλες τις τάξεις. Και στις τρεις τάξεις Α, Β και Γ, φοιτούν  από 22-27 μαθητές ανά τμήμα. Ειδικά στην Β τάξη λειτουργούν τέσσερα (4) τμήματα με 27 παιδιά καθένα. Αυτό αντιβαίνει στους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω του covid-19, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή του συνωστισμού είναι η λειτουργία μικρών τμημάτων. Η εξαγγελία και δέσμευση της Υπουργού Παιδείας για μέγιστο αριθμό παιδιών ανά τμήμα 17, αποτελεί για εμάς πρόκληση και εμπαιγμό.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αγωνιούν για την ορθή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια και να ληφθούν μέτρα που θα διαφυλάσσουν την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και κατ’  επέκταση των οικογενειών τους.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα  για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο μας, ζητάμε να λάβετε υπόψιν όλα τα παραπάνω και απαιτούμε  για την άμεση παρέμβασή σας ώστε να δημιουργηθούν μικρότερα αριθμητικά τμήματα τα οποία θα στεγαστούν σε αίθουσες τις οποίες ήδη διαθέτει το σχολείο μας και είναι κενές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αθανάσιος Κομνηνός