Τριμελής Επιτροπή Ιατρών Νοσοκομείου Αιγίου: Άστοχη η πρωτοβουλία του Διοικητή του Ρίου για την αναδιάταξη του Υγειονομικού χάρτη της Αχαΐας

Η Τριμελής Συντονιστική Επιτροπή των Ιατρών του Νοσοκομείου Αιγίου σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή ΠΓΝΠ κ.κ. Πισιμίση για πρόταση συνένωσης του Νοσοκομείου Ρίου με του Αιγίου σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

  • “Είναι λανθασμένη και άστοχη η πρωτοβουλία που πήρε ο προσφάτως διορισθείς Διοικητής του ΠΓΝΠ Ρίου κος Πισιμίσης, χωρίς την έγκριση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, για την αναδιάταξη του Υγειονομικού χάρτη της Αχαΐας. Νομίζουμε ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα με το συγκεκριμένο θέμα και θα ήταν φρόνιμο να ασχοληθεί περισσότερο με τα ήδη τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στο οποίο προΐσταται.

Από την πλευρά μας βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση της  υγειονομικής περιφέρειας , έχοντας θεσμικά συζητήσει κατ’ επανάληψη για την αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη της Αχαΐας, με ταυτόσημες απόψεις στα περισσότερα θέματα. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι με την γρήγορη υλοποίηση των προγραμματισμένων προσλήψεων σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, για τις οποίες πασχίζει και η 6η ΥΠΕ, θα επιλυθούν τα άμεσα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο μας.

Επομένως, θεωρούμε, ότι η πρόταση του κου Πισιμίση, εκτός από πρόχειρη και πιθανώς εκ του πονηρού γενόμενη, είναι άκαιρη και ανέφικτη την παρούσα χρονική στιγμή”.