Τριήμερη εκδρομή με την Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας

Η  Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας, διοργανώνει τριήμερη εκδρομή τις  ημέρες Δευτέρα -Τρίτη-Τετάρτη 20-21-22 Μάη 2019,στις Σέρρες- Οχυρά Ρούπελ – λίμνη Κερκίνη, Αγία Ελένη, Αναστενάρια με το τουριστικό γραφείο Mattheos tours.

Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι το εξής…

1η  ημέρα.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Γραφείο κ.Ματθαίου , τακτοποίηση αποσκευών και αναχώρηση ώρα 7 για Ρίο, Αντίρριο και μέσω της Νέας Ιονίας οδού για Ιωάννινα όπου θα έχουμε στάση για περίπατο στη λίμνη και καφέ..Μετά προορισμός μας η Παναγία Σουμελά, το ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο Ποντιακού Ελληνισμού, προσκύνημα και ακολούθως μετάβαση στη Βέροια. Επίσκεψη στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και γεύμα. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για καφέ με σύντομη στάση στην εκκλησία του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Αργά το απόγευμα άφιξη στις Σέρρες, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τη γνωριμία μας με την πόλη και δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Σιδηρόκαστρο, Επίσκεψη στα Οχυρά Ρούπελ .Το Ρούπελ είναι το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα  της «Γραμμής Μεταξά», στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με συνολικό μήκος στοών και καταφυγίων 6.100 μέτρων. Δεσπόζει στο στρατηγικό πέρασμα των ομώνυμων στενών του Στρυμόνα και για αυτό σφυροκοπήθηκε από στεριά και αέρα με σφοδρότητα από τους Γερμανούς εισβολείς. Στη συνέχεια μετάβαση στη λίμνη Κερκίνη, Η τεχνητή λίμνη Κερκίνη είναι ένας από τους 10 Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας (γνωστοί και ως Υγρότoπoι Ramsar). Επίσης είvαι μία από τις 196 σημαντικές περιοχές για τα πουλιά της Ελλάδας (IBA), και περιοχή Ειδικής Προστασίας της Ε.Ε..Βόλτα στη λίμνη με βάρκες (προαιρετικά), Συνεχίζουμε στα Άνω Πορόια , ένα χωριό με ιστορία και γραφικότητα, σε μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, στους πρόποδες του όρους Μπέλλες. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και γεύμα..Το απόγευμα επιστροφή στις Σέρρες, άφιξη στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Αγία Ελένη για να παρακολουθήσουμε το πανάρχαιο έθιμο της πυροβασίας από τους Αναστενάρηδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο , διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα.

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το σπήλαιο Αλιστράτης. Το σπήλαιο αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες.. Οι επισκέψιμοι διάδρομοι έχουν μήκος 3 χλμ. περίπου. Στο δρόμο της επιστροφής μας συνεχίζουμε για την Έδεσσα ,την πανέμορφη πόλη των νερών, των ποταμών και των καταρρακτών, Περίπατος και γεύμα. Συνεχίζουμε για Αίγιο με ενδιάμεση στάση και καφέ έξω από τα Ιωάννινα. Άφιξη στο Αίγιο το βράδυ.

 

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

100 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο, 95 ευρώ σε τρίκλινο και 120 ευρώ σε μονόκλινο. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο:Galaxy και αν χρειαστεί στο ξενοδοχείο Έλενα με πρωινό.
  • Ενημερωτικό φυλλάδιο.
  • Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται η περιήγηση με βάρκα στη λίμνη Κερκίνη και η είσοδος στο σπήλαιο Αλιστράτης.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο Γραφείο του κ.Ματθαίου έως 17 Μάη ημέρα Παρασκευή καταβάλλοντας το ποσό των 30 ευρώ, αφού προηγουμένως έχετε επικοινωνήσει με κάποιο από τα παρακάτω τηλέφωνα. Και στα τηλέφωνα 6974033685, 2691029160, 2691025227,6934793393, 6945538871.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ