“Τρεχάτε ποδαράκια μου”, “Φανταστικά ζώα” και “Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ”, από Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στον “Απόλλωνα”

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα προβολών για τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα» από Πέμπτη 24 έως Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, μιας και καθημερινά θα προβάλλονται τρεις ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Ειδικότερα, θα συνεχιστεί για δεύτερη εβδομάδα η προβολή της ταινίας «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται», ενώ σε πρώτη προβολή οι μικροί φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία «Τρεχάτε Ποδαράκια μου – Ozzy» και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σινεφίλ θα απολαύσουν την βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών ταινία «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ».

 

Αναλυτικά:

 

  • Προβολή 6.00-7.45 «Τρεχάτε ποδαράκια μου» (Ozzy) (Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ)

 

cinema-ozzyΟ Όζι, ένα συμπαθέστατο μπιγκλ, θα δει την ειδυλλιακή ζωή του να αναστατώνεται, όταν η οικογένεια του πρέπει να πάει στην Ιαπωνία, όπου δεν επιτρέπονται σκυλιά. Έτσι θα βρεθεί σε χώρο φύλαξης σκύλων αλλά η ζωή εκεί είναι δύσκολη. Μαζί με τους νέους φίλους του πρέπει να βρει τη δύναμη να δραπετεύσει και να επιτρέψει σπίτι ασφαλής.

Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

 

  • Προβολή 7.45-10.00 «Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται» (Fantastic beasts and where to find them)

 

fantasticbeastsΤο “Βιβλίο των Τεράτων” που διδάχτηκε ο Χάρι στο Χόγκουαρτς γίνεται η αφορμή για να ξεκινήσει μια νέα μεταφυσική extravaganza, αυτή τη φορά όμως στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου. Κάποια φανταστικά πλάσματα θα αποδράσουν από τη βαλίτσα του μαγοζωολόγου Νιουτ Σκαμαντερ αναστατώνοντας την αμερικανική μητρόπολη αλλά και τον κόσμο των μάγων.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς

Παίζουν: Έντι Ρέντμεϊν, Εζρά Μίλερ, Γιον Βόιτ, Κόλιν Φάρελ

 

 

  • Προβολή 10.00-12.00 «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» (I, Daniel Blake) – Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών

 

cinema-danielblakeΈπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικ, δεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το κρατικό επίδομα για να ζήσει. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα. Μέσα στο αδιέξοδο που βρίσκεται γνωρίζει τη Κέιτι, μια ανύπαντρη μητέρα δυο παιδιών. Βοηθώντας ο ένας τον άλλον, θα σχηματίσουν μια άτυπη οικογένεια και θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα η οποία χρησιμοποιεί την εσκεμμένη αναποτελεσματικότητα της γραφειοκρατίας ως πολιτικό όπλο.

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Παίζουν: Ντέιβ Τζονς, Χάιλι Σκουάιρς, Σάρον Πέρσι.

 

*** Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως προς τη βραδινή προβολή, μιας και η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου θα προβάλει την ταινία «Starred Up».