Τραγωδία στην Αίγινα: 4 νεκροί, 3 βαριά τραυματίες

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι στο Λιμενικό Σώμα καθώς συγκρούστηκε τουριστικό σκάφος με ταχύπλοο ανοιχτά της Αίγινας. Κατά πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες και 4 νεκροί.

Λίγο  μετά τις 15:00 εντοπίστηκε και τέταρτος νεκρός από τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό, εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Βρατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιός ήταν ο κυβερνήτης. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.

Επίσης, ένας εκ των τραυματισθέντων μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ πλήρωμα του ΕΚΑΒ από την Αθήνα μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.

Στην Αϊγινα μεταβαίνει ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Η σύγκρουση των δύο σκαφών είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο νερό περίπου 20 με 25 άτομα που επέβαιναν στο ταχύπλοο.

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς.

4 νεκροί, 3 τραυματίες 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τεσσέρις νεκροί και τρεις τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένα κοριτσάκι 6 με 7 χρονών το οποίο μεταφέρεται με άλλο ιδιωτικό παραπλέον σκάφος στην Αίγινα, ενώ σε έναν ακόμη άνδρα, περίπου 40 ετών του γίνονται συνεχώς τεχνιτές αναπνοές.

Σύμφωνα με το aeginaportal.gr, στο Κέντρο Υγείας Αίγινας έχουν μεταφερθεί περίπου 10 τραυματίες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας από τους επιβάτες που ακρωτηριάστηκε και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πώς συνέβη το δυστύχημα 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ταχύπλοο έκοψε στη μέση του τουριστικό σκάφος που μετέφερε 20 με 25 τουρίστες από το ακρωτήρι της Πέρδικας στην Αίγινα στη Μονή προκειμένου να κάνουν μπάνιο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Η σύγκρουση σημειώθηκε ανοιχτά της Πέρδικας, στο στενό με τη Μονή. Πρόκειται για ένα δρομολόγιο που γίνεται κάθε μισή ώρα, μεταφέροντας συνολικά εκατοντάδες τουρίστες στη Μονή για το μπάνιο τους.

Ο οδηγός του ταχύπλοου που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Αίγινας ενώ δηλώνει πώς «δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα».

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Συγκλονιστική μαρτυρία από αυτόπτη μάρτυρα που βρέθηκε στην περιοχή: «Αλλοι κολυμπούσαν και άλλοι είχαν πνίγει»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή ενός αυτόπτη μάρτυρα για όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, με τη σύγκρουση των δύο σκαφών στην Αίγινα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι.

«Εμείς περιμέναμε να πάμε στη Μονή. Ξαφνικά είδαμε το καΐκι να έχει διαλυθεί. Τρέξαμε κατευθείαν να βγάλουμε τους ανθρώπους. Η εικόνα ήταν τραγική. Άλλοι ήταν μέσα στη θάλασσα, άλλοι κολυμπούσαν και άλλοι είχαν πνιγεί» δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA ο κ. Δημήτρης Λώλης.

«Αυτούς που είδα εγώ μέσα στο νερό ήταν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι μέσα στη θάλασσα» συνέχισε.

«Τους πετάξαμε σωσίβια στη θάλασσα. Όσοι είχαν τις αισθήσεις του προσπαθούσαν να κολυμπήσουν. Όσοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους, τους ανεβάσαμε στο σκάφος και τους κάναμε μαλάξεις» περιγράφει τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δυο σκαφών. Όσο για το πώς συνέβη η σύγκρουση ο κ. Λώλης το μοναδικό που είπε ήταν ότι «εμείς ταχύπλοο δεν είδαμε, δεν ξέρουμε που είναι μπορεί στον πάτο της θάλασσας» κατέληξε

Πηγή: iefimerida.gr
Φωτογραφία: saronicmagazine.com