Το 9ο δημοτικό σχολείο Αιγίου συμμετείχε στις δράσεις του Let’s do it Greece

Την Κυριακή 7 Απριλίου, μια χαρούμενη ομάδα 47 ατόμων της σχολικής κοινότητας του 9ου Δημ. Σχ. ξεκίνησε από τον χώρο του σχολείου την περιβαλλοντική δράση. Συμμετείχαν μαθητές-μαθήτριες από τα τμήματα Δ1-Ε1-Ε2-ΣΤ1-ΣΤ2, γονείς παιδιών, ο σύλλογος γονέων του σχολείου (με την πρόεδρο Μαίρη Καρβέλα) και οι εκπαιδευτικοί Καραγγελή Δήμητρα, Ριζομυλιώτη Γεωργία, Ρίζου Ειρήνη, Στεφανοπούλου Κωνσταντίνα και Σιακκής Γιώργος.

Αφού έγινε ενημέρωση για τη δράση, μοιράστηκαν σακούλες και γάντια, διαμορφώθηκαν ομάδες και ξεκίνησε ο καθαρισμός στη διαδρομή: οδός Όθωνος – ανοιχτό θέατρο «Μπούφαλο» – εναέρια γέφυρα – πλατεία υψηλών Αλωνίων και Πάρκο. Ο καθαρισμός έγινε σε επιλεγμένα και ασφαλή σημεία, ενώ παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με περαστικούς συμπολίτες και να τους ενημερώσουν για το Let’s do it Greece.

Στο πάρκο έγινε συζήτηση και ενημέρωση από τον πρόεδρο της περιβαλλοντικής δράσης για την Αιγιάλεια «Ίριδα» κ. Παπαγεωργίου Δημήτρη και στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν στην παιδική χαρά.

Η δράση έκλεισε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου γράφτηκε το 9ο Δ.Σ. με σχηματισμό από σώματα και όλοι οι συμμετέχοντες φώναξαν τα συνθήματα που είχαν ετοιμάσει με συμφωνία από