Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου στο Προεδρικό Μέγαρο

Την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές των Ε΄& ΣΤ΄ Τάξεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Γεωργόπουλο Χαράλαμπο, Σταθακόπουλο Αθανάσιο, Ράπτη Μαρία και τη Δ/ντρια του Σχολείου Ντούκα Παναγιώτα, επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο και την Προεδρική Φρουρά.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ξεναγήθηκαν στις πιο σημαντικές αίθουσες του κτιρίου, γνώρισαν την ιστορία του και αφού κεράστηκαν, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κος Παυλόπουλος τους υποδέχθηκε θερμά και ως δάσκαλος (καθηγητής Πανεπιστημίου) τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τη σημασία της μόρφωσης στη ζωή τους.

Στην Προεδρική Φρουρά , που βρίσκεται κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, μάθαμε για την αποστολή της που είναι η τιμητική φρούρηση και απόδοση τιμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς άλλων κρατών, παρακολουθήσαμε βίντεο από τις δράσεις της και επισκεφθήκαμε το Τσαγκαράδικο όπου οι τσαγκάρηδες κατασκευάζουν χειροποίητα και με τον παραδοσιακό τρόπο τα τσαρούχια των ευζώνων από σκληρό δέρμα μοσχαριού και σόλα οπλισμένη με 60 καρφιά και πέταλο, βαλμένα για να ακούνε οι πρόγονοί μας το δυνατό πάτημα, σύμβολο της ελευθερίας μας.