«Το όνομά μου είναι ΖΩΗ» – Εκδήλωση με πρωταγωνιστές τους μικρούς ήρωες που δώρισαν ζωή μετά το θάνατό τους – Υπό την αιγίδα της ΠΔΕ

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ο Σύλλογος Εθελοντών «ΣΥΝάνθρωποι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακύνειας και η Κοινότητα Ναυπάκτου, συνδιοργανώνουν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μια ιδιαίτερη εκδήλωση που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τη ζωή. Πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης είναι μικροί ήρωες που δώρισαν ζωή μέσα από τον θάνατό τους.

Η εκδήλωση «Το όνομά μου είναι ΖΩΗ» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 18:30μ.μ. στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου, ενώ την ερχόμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στις 11:30π.μ. στο Λιμάνι Ναυπάκτου «Κωπηλατούμε και θυμόμαστε…» τους μικρούς μας ήρωες που έδωσαν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

«Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματικά αποτελεί θα λέγαμε ελάχιστο φόρο τιμής για τα παιδιά που με το χαμό τους χάρισαν ζωή. Είναι από τις φορές που θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν κυριολεκτικά λόγια για να περιγράψει κανείς το μεγαλείο ψυχής των γονιών που στην δυσκολότερη στιγμή της ζωή τους, την ώρα που δέχονται ένα τεράστιο χτύπημα, να παίρνουν μια τέτοια απόφαση. Απόφαση που δείχνει ότι μέσα από τον θάνατο δίδεται ζωή σε συνανθρώπους μας. Πρόκειται για μέγιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ύψιστου αλτρουισμού. Θέλω να συγχαρώ τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, για τον οποίο θεωρώ ότι δεν χρειάζονται πολλά λόγια μιας και το καθημερινό του έργου μαζί με τους συνεργάτες του είναι αξιοζήλευτο. Να συγχαρώ επίσης την εθελοντική ομάδα «ΣΥΝάνθρωποι», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακύνειας και την Κοινότητα Ναυπάκτου για την πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύοντας και μεταφέροντας το μήνυμα της σημαντικότητας της δωρεάς οργάνων» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022».

Στη συνέντευξη Τύπου, παρευρέθηκαν και απηύθυναν αφενός κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις και αφετέρου στέλνοντας το μήνυμα της σπουδαιότητας της δωρεάς οργάνων, ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης, η Υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας «ΣΥΝάνθρωποι», Βιβή Παξινού και η Πρόεδρος της Κοινότητας Ναυπάκτου, Μυρτώ Κιμινουλάκη.