ΕΑΣ Αιγίου: Το Υπουργείο Οικονομικών απέρριψε το αίτημα χρηματοδότησης κατασκευής νέου κτιρίου

Απερρίφθη το αίτημα των ΕΑΣ Αιγίου για χρηματοδότηση κατασκευής νέου κτιρίου σε αντικατάσταση του παλιού, καθώς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω ζημιών από το σεισμό. Αυτό αποφασίστηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στη γενική συνέλευση Μετόχων στα ΕΑΣ και έτσι η διοίκηση των ΕΑΣ Αιγίου προχώρησε σε “λουκέτο” στο κεντρικό κτίριο παραγωγής του εργοστασίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΒΕΕ ΥΜΗΤΟΥ 

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ Υμητού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ
Υπενθυμίζουμε ότι και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου στις 10 Μαρτίου εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων καλούσε τους βουλευτές του νομού Αχαΐας να πιέσουν το Υπουργείο Οικονομικών για την έγκριση της χρηματοδότης:
-“ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ

Παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για προσλήψεις, το εργοστάσιο των ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) στο Αίγιο βρίσκεται αυτή την στιγμή στο πιο κρίσιμο σημείο.

Την προσεχή Δευτέρα 13/3/2023 τίθεται προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών, για δεύτερη φορά καθώς την πρώτη απερρίφθη, η χρηματοδότηση της κατασκευής νέου κτιρίου παραγωγής, σε αντικατάσταση του παλαιού που εμφανίζει προβλήματα στατικότητας, σύμφωνα με μελέτες και προσφάτως απαγορεύθηκε η λειτουργία του.

Η μη έγκριση του αιτήματος των ΕΑΣ θα αποτελέσει την συνέχιση της κατάστασης απραξίας που έχει περιέλθει το εργοστάσιο και θα επιφέρει την πλήρη απαξίωση του.

Τόσο η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, όσο και ο Πρόεδρος Γιώργος Σαζακλής και τα Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων των ΕΑΣ Αιγίου, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους και εφιστούν την προσοχή στους Βουλευτές του νομού, οι οποίοι πρέπει ΤΩΡΑ να πιέσουν το Υπουργείο Οικονομικών για την έγκριση της χρηματοδότησης”.