Το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το πρόγραµµα Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνει µια µικρή ανάσα σε έναν πολύ µεγάλο αριθµό πολιτών οι οποίοι δεν µπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα για την επίβιωση τους!

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο ∆ήµο Αιγιάλειας µε συνεχή ροή και από τα πρώτα στοιχεία, φανερώνεται ότι πάνω από το 50% έχουν µηδενικό εισόδηµα και βρίσκονται χωρίς δουλειά περισσότερο από 12 µήνες.

Όπως έχουµε επισηµάνει και σε προηγούµενα ρεπορτάζ ο ∆ήµος Αιγιάλειας είναι ένας από τους 30 ∆ήµους της χώρας που εφαρµόζεται το πρόγραµµα. ∆ικαιούχοι είναι όσοι υποβάλλουν δήλωση και έχουν µηδενικό έως πολύ χαµηλό εισόδηµα και δεν είναι φιλοξενούµενοι.

Το πρόγραµµα αυτό ξεκινά από 200 ευρώ και φτάνει συνολικά µέχρι και 400 ευρώ ανάλογα µε τον αριθµό των προσώπων που απαρτίζουν την κάθε οικογένεια.

Υπεύθυνη του προγράµµατος είναι η Αντιδήµαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Βάσω Ψυχράµη και υπολογίζεται ότι τα χρήµατα θα δοθούν το τελευταίο πενθήµερο του Σεπτεµβρίου.

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι: 

Η πληρωµή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα πραγµατοποιηθεί κατά το τελευταίο πενθήµερο του Σεπτεµβρίου. Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το µήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηµατική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο µήνες (Αύγουστο και Σεπτέµβριο), ενώ οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το µήνα Αύγουστο θα λάβουν την εισοδηµατική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το µήνα Σεπτέµβριο.

Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωµένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ ανάλογα µε την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους, περιγράφεται παρακάτω.

Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει τράπεζα η οποία, αυτή τη στιγµή, δεν διαθέτει προπληρωµένη κάρτα, η πρώτη πληρωµή θα γίνει κατ’ εξαίρεση εξολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασµό τον οποίον δήλωσαν, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ