Το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» συζήτησαν Θεοδωρικάκος και Φαρμάκης

To γενικό πλαίσιο εφαρμογής του νέου Προγράμματος Έργων και Δράσεων της Αυτοδιοίκησης, «Α. Τρίτσης», στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει, την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού στην Αθήνα και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν οι βασικοί παράμετροι του Προγράμματος για τη Δυτική Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμα χρηματοδοτικό «μοχλό» οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα για τις τοπικές κοινωνίες.

Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στοχεύει στην κατασκευή έργων, ιδίως στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

«Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Ελλάδα, δηλαδή η Περιφέρεια και οι Δήμοι, αποτελούν τους πιο ισχυρούς πυλώνες κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, προς όφελος των πολιτών της περιοχής, γνωρίζοντας καλύτερα από οποιονδήποτε τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες. Προς αυτή την κατεύθυνση, με την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του Υπουργείου και προσωπικά του Υπουργού, κ. Θεοδωρικάκου, μπορούμε να μετατρέψουμε το νέο Πρόγραμμα σε ένα ισχυρό εργαλείο υλοποίησης έργων, που όχι μόνο θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού, αλλά και θα συμβάλλουν στο να κάνουμε καλύτερο και πιο όμορφο τον τόπο μας»δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Φαρμάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο που θα αποφέρει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.