Το Νοσοκομείο Αιγίου περιμένει Διοικητή και Προσωπικό – ΄Εως τέλος Ιανουαρίου η πρόσληψη διοικητή

Έχουμε επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν, πολλές φορές ότι είναι απολύτως αναγκαία και επείγουσα η πρόσληψη προσωπικού, για κάλυψη των σοβαρών κενών που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου.
Το ότι θα προσληφθούν δώδεκα (12) άτομα μέσω του ΟΑΕΔ, για ένα χρόνο, μπορεί να καλύψουν μερικά σοβαρά κενά, αλλά δυστυχώς η λύση είναι πρόχειρη κι όχι μόνιμη. Αλλά κι αυτές οι περιστασιακές προσλήψεις, πιθανόν θ’ αργήσουν, αφού τώρα βρίσκονται στο στάδιο υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Μερικοί θα πουν: – «στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι».
Όμως οι αρμόδιοι του υπουργείου χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν, το ταχύτερο δυνατόν, να γίνουν προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που θα καλύψει μόνιμες Οργανικές θέσεις του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος. Αλλά να επιλυθεί, επιτέλους το σοβαρότερο πρόβλημα: – Να διορισθεί άμεσα ο νέος Διοικητής!

Έως το τέλος Ιανουαρίου θα υπάρχει διοικητής στο Νοσοκομείο Αιγίου

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο έδωσε τον λόγο στο δημοτικό σύμβουλο κ. Μπούνια, προκειμένου να ενημερώσει το σώμα για τις εξελίξεις για το Νοσοκομείο Αιγίου. Ο κ. Μπούνιας μεταξύ άλλων ανέφερε:

– «Πριν από δύο εβδομάδες έγινε επίσκεψη από τον Υπουργό κ. Ξανθό, στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Εκεί του τέθηκαν πολλά θέματα και ερωτήματα, στα οποία δεν απάντησε σε κανένα από αυτά. Δεν ήθελε να υποσχεθεί κάτι που δεν θα μπορούσε να τηρήσει.

Σε νεότερη όμως τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Αιγιάλειας, δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος Ιανουαρίου θα υπάρχει διοικητής στο Νοσοκομείο Αιγίου, και αμέσως μετά θα συσταθεί Επιτροπή Κρίσεων, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο».

Ο Ιατρικός Σύλλογος και το Νοσοκομείο Αιγίου

Σημαντικές οι διεκδικητικές παρεμβάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου όχι μόνο για πλήρη απαξίωση και απόσυρση του άθλιου σήριαλ της διοικητικής συγχώνευσης, αλλά κυρίως για τερματισμό της αποδυνάμωσης και απογύμνωσης του τοπικού Νοσοκομείου από αναγκαίο προσωπικό.

Οι αδυναμίες του ΕΟΠΥ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, η υποστελέχωση του Νοσοκομείου και η αποσάρθρωση όλων των δομών Υγείας, σε τοπικό επίπεδο, έχουν δημιουργήσει ανασφάλεια και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και τη ζωή 100.000 κατοίκων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Παρόλες τις διαβεβαίωσεις που πήραν τα διοικητικά στελέχη του Ιατρικού Συλλόγου, στη σύσκεψη με την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, παραμένει αμφίβολη η πλήρης ικανοποίηση των επειγόντων ελλείψεων, σε ό,τι αφορά τους τομείς χαμηλής χρηματοδότησης, της κάλυψης όλων των οργανικών θέσεων ιατρών και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του κοινού, λόγω κρίσης!

Ρεπορτάζ:  ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ – ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ