Το Νηπιαγωγείο Σελιανιτίκων μεταμορφώθηκε σε παλιά γειτονιά – “Eπαγγελματίες” του παλιού καιρού τα παιδιά

Το Νηπιαγωγείο Σελιανιτίκων την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 το πρωί, μεταμορφώθηκε σε παλιά γειτονιά και  επαγγελματίες του παλιού καιρού (τα παιδιά) πέρασαν από εκεί και μας έδειξαν πώς ζούσαν και δούλευαν οι άνθρωποι τότε.

Ο τελάλης έκανε ανακοινώσεις με τη στεντόρεια φωνή του , ο κανατάς πουλούσε κανάτια για κάθε χρήση και «για να βρεθεί ο γαμπρός», ο πραματευτής έφερνε την πραμάτια του στην πόρτα μας, ο εφημεριδοπώλης που πηγαινοερχόταν φωνάζοντας «εφημερίδες», ο λατερνατζής για τη διασκέδασή μας επί τόπου στο δρόμο, ο πλανόδιος φωτογράφος που μας έστηνε χαμογελαστούς, ο λούστρος για τα καθαρά μας παπούτσια, η μοδίστρα πάντα χρήσιμη για τα ρούχα μας, ο Κουταλιανός για θέαμα αθλητισμού και δύναμης και ο ψαράς που περνούσε με τα ψάρια μέσα σε  καλάθι πάνω στο κεφάλι του.

Φυσικά δεν έλειψε ο γαλατάς που μας άφηνε το γάλα στην πόρτα, ο ταχυδρόμος που περίμεναν όλοι με λαχτάρα για ένα γράμμα, ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης για την ασφάλειά μας.

Όλοι χαρούμενοι και κάπως αστείοι, απέδωσαν την ξεγνοιασιά μιας εποχής πολύ διαφορετικής  από τη σημερινή, που ήταν όμορφη και μακρινή πια,  αλλά φαντάζει και κάπως παραμυθένια.

Το Νηπιαγωγείο ευχαριστεί τα ζαχαροπλαστεία Δημητρίου που έφεραν στην αυλή μας το καρότσι με τα παγωτά και τα πρόσφεραν  δωρεάν, καθώς και το Σύλλογο Γονέων που πρόσφερε, άλλη μέρα, δωράκια και παγωτίνια στα παιδιά. Καλό Καλοκαίρι !