Το “Κίνημα των Ψεκασμένων” ξεκινά από το Αίγιο – “Ελάτε να ταρακουνήσουμε τα νερά σε αυτό τον τόπο – Θα μιλάμε με υπερηφάνεια στα παιδιά και στα εγγόνια μας”

Ο γνωστός Αιγιώτης παιδίατρος Σωτήρης Καρανικόλας, πρώην πρόεδρος του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, με καταγωγή από τις Καμάρες Αιγιάλειας, με έντονη επιστημονική και κοινωνική δράση εντός και εκτός συνόρων, ανακοίνωσε προ ημερών την ίδρυση νέου κόμματος  που ξεκινά από το Αίγιο, με στόχο να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα και να διαδραματίσει στο πολιτικό γίγνεσθαι πρωταγωνιστικό ρόλο. Το κόμμα του ονομάζεται “Κίνημα των Ψεκασμένων” και στην επιστολή του ξεκινά με μια φράση του Νέλσον Μαντέλα: “”Φαίνεται αδύνατο να συμβεί, μέχρι την στιγμή που συμβαίνει…”. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

– “Φίλες και φίλοι και το πιο μεγάλο ταξίδι σε αυτό τον κόσμο,ξεκινάει με ένα μικρό πρώτο βήμα, λέει μία σοφή Κινέζικη παροιμία.Σήμερα κάνουμε αυτό το μικρό πρώτο βήμα θέλοντας να αγγίξουμε την ψυχή σας και το πνεύμα σας.

Ζούμε στην πιο όμορφη και πιο ιστορική χώρα του κόσμου αλλά δεν ζούμε όπως θα μας άξιζε πραγματικά να ζούμε και να χαρούμε τις ατελείωτες ομορφιές της και εμείς και τα παιδιά μας. Δεν θα απαριθμήσω τι έχουμε περάσει όλοι μας τα δεκατρία τελευταία χρόνια,είναι γνωστά. Θα θέσω ένα και μοναδικό ερώτημα σε όλους μας. Τί έχουμε κάνει μέχρι σήμερα όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά για να πετάξουμε μία και καλή το ζυγό από πάνω μας, πέρα από τις συζητήσεις και τις διαμαρτυρίες στα καφενεία στις καφετέριες και στις παρέες όπου λέμε τα δίκαια παράπονά μας και την πίκρα μας ο ένας στον άλλον και μετά γυρίζουμε στα σπίτια μας έχοντας ξεθυμάνει ότι τα είπαμε, πέφτουμε για ύπνο και αυτό ήταν όλο. 

Σήμερα εμείς λεμε…  Ως ΕΔΩ… 

Ανακοινώνουμε την ίδρυση νέου κόμματος με την επωνυμία “Κίνημα των Ψεκασμένων”. Η ιδρυτική μας διακήρυξη περιλαμβάνει είκοσι άρθρα. Αναφέρουμε τα πιο σημαντικά:

1) Θεωρούμε απόλυτο προσωπικό δικαίωμα την επιλογή των Ελλήνων πολιτών να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, ένα δικαίωμα που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ένα δικαίωμα που καταπατήθηκε βάναυσα και είναι πολλοί και διάφοροι οι υπαίτιοι. Είμαστε η μόνη χώρα από τις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απέλυσε ανθρώπους και τους στέρησε τον μοναδικό οικονομικό πόρο που είχαν για την επιβίωσή τους επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό. 

2)Πρώτη κατοικία. Άμεσο και απόλυτο πάγωμα πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας για πέντε χρόνια και διαβούλευση σε αυτό το διάστημα για οριστική λύση και διευθέτηση του ζητήματος για να μείνουν οριστικά τα σπίτια στους ανθρώπους που ανήκουν. Δεν κάνουμε διαχωρισμό σε μικρά μεσαία ή μεγάλα σπίτια.Το πατρικό μας σπίτι είναι οι αναμνήσεις μας, οι γονείς και οι παππούδες μας, οι άνθρωποι που αγαπήσαμε και μας αγάπησαν και όλα αυτά είναι ανθρώπινα και τα ίδια σε κάθε μέγεθος και κάθε αντικειμενική αξία σπιτιού. 

3)Προστασία της προσωπικότητας, της τιμής και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη σε κάθε περίπτωση καταγγελίας που δεν είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και αυτή ακριβώς την απόλυτη τεκμηρίωση, έχει υποχρέωση να την κάνει ο Δικαστής πριν κάνει την κλήση σε απολογία προστατεύοντας τον πολίτη με το τεκμήριο αθωότητας που ορίζει ρητά και ξεκάθαρα ο Νόμος και όχι απαιτώντας από τον πολίτη να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και ένοχος για ενδεχόμενο αδίκημα που συνέβη κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου… 

4)Απευθυνόμαστε στο σύνολο του ελληνικού λαού χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και κυρίως στους ανθρώπους που εξακολουθούν να αγαπούν την πατρίδα μας χωρίς να νιώθουν μίσος η έχθρα για άλλες χώρες ή άλλους λαούς που εξακολουθούν να σέβονται και να τιμούν την επίσημη θρησκεία των απανταχού Ελλήνων την Ελληνοορθόδοξη Χριστιανοσύνη έχοντας ταυτόχρονα και τον αρμόζοντα σεβασμό και σε όλες τις άλλες αναγνωρισμένες θρησκείες και δόγματα, που εξακολουθούν να σέβονται τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου.

5)Θέλουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για τους Έλληνες πολίτες, που θα λαμβάνει υπόψη πρώτα την κατοχύρωση και το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν ποιότητα στη ζωή τους και μετά τους αριθμούς… 

6)Κατάργηση κάθε φορολογίας στη σύνταξη είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη.Έχουν πληρωθεί και με το παραπάνω αυτές οι συντάξεις…Σε όλες ανεξαιρέτως τις συντάξεις λοιπόν, στο σημείο της φορολογικής δήλωσης που γράφει φόρος θα μπαίνει το ΜΗΔΕΝ. 

7)Θα διεκδικούμε τα δίκαια και αυτονόητα δικαιώματά μας -σαν πολίτες- που καταπατούνται ασύστολα από κάποιους, στοχεύοντας αποκλειστικά τους υπεύθυνους χωρίς να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των συνανθρώπων μας κλείνοντας τους Εθνικούς δρόμους, καταστρέφοντας περιουσιακά τους στοιχεία και εμποδίζοντάς τους να πάνε στον προορισμό τους.Είμαστε απόλυτα αντίθετοι σε κάθε τέτοια ενέργεια. 

8)Θωράκιση της Δικαιοσύνης και των Δικαστών από οποιασδήποτε μορφής έξωθεν παρεμβάσεις στο έργο τους, για να έχουμε μετά το δικαίωμα να λέμε ότι απαιτούμε μία Δικαιοσύνη με άψογους και δίκαιους Δικαστές, μια Δικαιοσύνη που θα εμπιστευόμαστε ότι προστατεύει τον Έλληνα πολίτη από κάθε είδους αυθαιρεσία,μια Δικαιοσύνη με Δικαστές που έχουν κάτι από το DNA του Πολυζωίδη, του Τερτσέτη, του Σαρτζετάκη… 

9)Για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της χώρας τα οποία είναι και σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα και δεν μπορεί κανείς να καταπιάνεται ανεύθυνα με συνθηματολογία και αφορισμούς, θα μιλήσουμε στο εγγύς μέλλον. 

Το ζητούμενο για εμάς είναι, τί χρειάζεται πραγματικά ο Έλληνας πολίτης για να έχει μία ποιοτική ζωή και όχι το δόγμα, “τόσα σας δίνουμε, δεν έχει άλλα, κόψτε το λαιμό σας και να ζήσετε με αυτά…” 

Ο πραγματικός ρόλος των Κυβερνήσεων είναι να κάνουν τη ζωή του πολίτη πιο άνετη και όχι να του βάζουν μονίμως το χέρι βαθιά στην τσέπη, αδιαφορώντας πώς θα τα βγάλει πέρα, πώς θα θρέψει την οικογένειά του πώς θα σπουδάσει τα παιδιά του… 

Και ερχόμαστε στα δύο οράματα, τα οποία έχω πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν πολιτικός, έλα όμως που περνάνε μέσα από την πολιτική.Η δυσκολία τους παραπέμπει ευθέως σε αυτή την φοβερή φράση που είπε ο Νέλσον Μαντέλα “φαίνεται αδύνατο να συμβεί μέχρι τη στιγμή που συμβαίνει”, μία φράση που μου αγγίζει ταυτόχρονα και την ψυχή και το μυαλό. 

Πρώτο Όραμα: Δημιουργία Παγκόσμιου Θρησκευτικού Πάρκου στην Αθήνα.Έναν χώρο που τον έχω φανταστεί κυκλικό, ευρύχωρο, στον οποίο θα υπάρχουν οι Ναοί όλων των μεγάλων Θρησκειών, ο ένας δίπλα στον άλλον.Η Ορθόδοξη Εκκλησία δίπλα στο Τζαμί, η Καθολική Εκκλησία δίπλα στον Βουδιστικό Ναό και την Συναγωγή. Και οι μικρότερες Θρησκείες και Δόγματα με το μικρό τους παρεκκλήσι το ένα δίπλα στο άλλο.Εκεί θα πηγαίνει γαλήνια ο Χριστιανός με τον Μουσουλμάνο ή τον Βουδιστή και θα είναι παγκόσμιο σύμβολο Θρησκευτικής συνύπαρξης. 

Δεύτερο Όραμα: Να μετατραπεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Ευρωπαϊκή – Μεσογειακή Ένωση αγκαλιάζοντας όλα ανεξαιρέτως τα κράτη που βρέχει η Μεσόγειος. Χωρίς αποκλεισμούς, με απόλυτο σεβασμό στα ήθη, τις παραδόσεις και τη θρησκεία κάθε λαού.Και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να έβλεπα την είσοδο στην Ευρωπαϊκή – Μεσογειακή Ένωση δύο κρατών ισότιμων, κυρίαρχων και ελεύθερων, να μπαίνουν χέρι-χέρι την ίδια ώρα και στιγμή, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, τερματίζοντας οριστικά και αμετάκλητα μια μακροχρόνια και αιματηρή διένεξη. 

 

Δυο πράγματα ακόμη τα οποία θεωρώ σημαντικά: Εμείς δεν κουνήσαμε ποτέ το δάχτυλο και ούτε πρόκειται ποτέ να το κουνήσουμε στους ανθρώπους γύρω μας που έχουν εμβολιαστεί, για τον απλούστατο λόγο ότι σεβόμαστε την επιλογή τους άσχετα με το γεγονός ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν διχάσαμε και ούτε θα διχάσουμε ποτέ την κοινωνία κάνοντας διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους Έλληνες πολίτες.

Επειδή δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο των εκλογών τον Οκτώβριο άσχετα με τις διαβεβαιώσεις διότι οι διαβεβαιώσεις αποκοιμίζουν και δεν μπορεί να αποκλειστεί να πάμε σε εκλογές τον Οκτώβριο βρίσκοντας απροετοίμαστους πολλούς ανθρώπους και μπορεί να πάμε είτε για τεχνητό εθνικό θέμα ή μπορεί οι εκλογές να γίνουν τον Απρίλιο. Τον Απρίλιο βέβαια κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα βόλευε και τους δύο και τον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν ένα τεχνητό εθνικό θέμα γιατί έχουν και δύο προβλήματα όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε.

Τέλος πάντων επειδή λοιπόν δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο, ας είμαστε έτοιμοι από τώρα στο διάστημα που απομένει και γι’αυτό το ενδεχόμενο. Το ενδεχόμενο των εκλογών. Και προσπαθούμε λέγοντας αυτά σήμερα να μη μας βρει απροετοίμαστους. Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν.Μέσα στις επόμενες εκατό ημέρες ελάτε να ταρακουνήσουμε τα νερά σε αυτό τον τόπο είτε οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο είτε οποιαδήποτε στιγμή ελάτε να παλέψουμε στα ίσα με τις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις. Αν μη τι άλλο, θα έχουμε να μιλάμε με υπερηφάνεια για αυτές τις ημέρες στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Το δάχτυλο που μας έδειξαν απειλητικά και με τόση αλαζονεία, ελάτε να τους το κόψουμε μια και καλή με τον καλύτερο τρόπο που υπάρχει.

Την ψήφο μας…

Όλους αυτούς -τους πολιτικούς και μη- που μας περιφρόνησαν και μας κούνησαν το δάχτυλο με αλαζονεία, ελάτε να τους κάνουμε να ακούνε ψεκασμένος και να πετάγονται στον ύπνο τους…

Οι Γάλλοι “ψεκασμένοι” πολίτες, όταν είδαν και άκουσαν τον Μακρόν να τους προσβάλει με τόση περιφρόνηση επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, είπαν οτι θα απαντήσουν με την ψήφο τους την ημέρα των εκλογών.Αυτοί,ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ με αποτέλεσμα στον δεύτερο γύρο να κολλήσουν τον Μακρόν στον τοίχο…Ελάτε να κάνουμε το ίδιο και στην Ελλάδα.

Γιατί όχι;…”