Το “ευχαριστώ” του Νίκου Θανασούλια προς τοπικές κοινότητες για την εναπόθεση κλαδιών και χόρτων

Με την επιστολή του, ο βοηθός του Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαος Θανασούλιας, ευχαριστεί τις κοινότητες Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Λόγγου και Καμαρών για τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραν τα τοπικά συμβούλια για τον ορισμό χώρων στα όρια δικαιοδοσίας τους για την εναπόθεση κλαδιών και χόρτων, ενώ απευθυνόμενος και προς τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών τονίζει ότι η υγεία και η αξιοπρέπεια καθιστά βιώσιμη την ζωή μας, με την παράκληση να διαφυλάξουν την καλύτερη δυνατή εικόνα για την καθαριότητα στον Δήμο μας .

 

Παρακάτω παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της επιστολής του κ. Νικόλαου Θανασούλια όπως εστάλη:

“Αγαπητοί κύριοι Πρόεδροι και μέλη των τοπικών συμβουλίων των παραλιακών τοπικών κοινοτήτων της Δυτικής Αιγιαλείας, ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ, ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ, ΛΟΓΓΟΥ, ΚΑΜΑΡΕΣ, σας ευχαριστώ για τις ομόφωνες αποφάσεις σας, ορισμού σε κάθε τοπική σας κοινότητα Δημοτικού χώρου για την εναπόθεση κλαδιών και χόρτων.
Κυρίες και Κύριοι Αγαπητοί συμπολίτες :
Επειδή ως κοινωνία δεν είναι σωστό ο ένας πολίτης να βασανίζει τον άλλον, αλλά να υπάρχει μεταξύ μας απόλυτη αγάπη και αλληλεγγύη, σας υποβάλλω θερμή παράκληση για τα εξής :
1. Όσοι πολίτες δεν έχουμε την δυνατότητα να καταστρέφουμε τα κλαδιά μας και τα χόρτα μας από τον καθαρισμό του ιδιωτικού μας περιβάλλοντα χώρου, πρέπει να τα μεταφέρουμε και να τα τοποθετούμε στον Δημοτικό χώρο που έχει ορίσει με απόφαση η Τοπική μας Κοινότητα. Απαγορεύεται κλαδιά και χόρτα να τα τοποθετούμε σε οδούς και κάδους απορριμμάτων, και για την καθαριότητα που πρέπει να βιώνουμε ως κοινωνία και για την αποφυγή προστίμων από τον Δήμο που επιβάλει ο κανονισμός καθαριότητας.
2. Στον χώρο που έχει ορίσει η τοπική κοινότητα, εναποθέτουμε κλαδιά και χόρτα χωρίς πλαστικούς σάκους, διότι με την εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας του άρθρου 5 της υπ΄ αριθ. 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης { Β΄ 1459}, όταν ζητηθεί από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ η απαραίτητη άδεια καύσης και υπάρχουν πλαστικά ,η καύση πλαστικών οδηγεί μέσο του καπνού στο περιβάλλον χημικές ουσίες υψηλής τοξικότητας και κυρίως μονοξείδιο του άνθρακα με αποτέλεσμα η εισπνοή αυτού του καπνού να καταστρέφει την ζωή μας.
Κυρίες και Κύριοι Αγαπητοί συμπολίτες !!
Επειδή η υγεία και η αξιοπρέπεια καθιστά βιώσιμη την ζωή μας, παρακαλώ για την αγαστή συνεργασία σας, προκειμένου να διαφυλάξουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα για την καθαριότητα στον Δήμο μας .
Σας Ευχαριστώ”.

Η συντονισμένη αυτή ενέργεια, μεταξύ του υπεύθυνου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, στοχεύει στην αποφυγή της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης τέτοιου είδους προϊόντων σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και των κινδύνων φυσικά που εγκυμονούν, ιδιαίτερα μέσα στη θερινή περίοδο, καθώς είναι γεγονός ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία στο παρόν από το Δήμο για την αποκομιδή και τη μεταφορά τους σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Η τοπική κοινότητα Σελιανιτίκων ήταν η πρώτη κοινότητα στη Δυτική Αιγιάλεια που προχώρησε στην αντίστοιχη απόφαση, το περιεχόμενο της οποίας έχει αναρτηθεί δημόσια για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.

Πατώντας πάνω στον εδώ σύνδεσμο μπορείτε να αναγνώσετε το πλήρες κείμενο της απόφασης του Τοπικού συμβουλίου.