Το ΕΣΠΑ αλλάζει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Εκδήλωση  απολογισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-20

Στα αποτελέσματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 εστιάζει η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» στην Πάτρα, την Τετάρτη  29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 το πρωϊ,  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος θα αναφερθεί στο σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί στη Δυτική Ελλάδα με τη συμβολή του ΕΣΠΑ και της Διαχειριστικής Αρχής σε τομείς, όπως οι υποδομές, η επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον αλλά και η κοινωνική ασφάλεια και αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια, τον Απολογισμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 θα κάνει η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα», Ιωάννα Φαναριώτου.

Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές εισηγήσεις και παρουσίαση έργων του Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Μεταξύ άλλων,  η Διευθύντρια Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Δρ. Αναστασία Κουμούση, θα μιλήσει για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στα πολύ σημαντικά μνημεία της Περιφέρειας, όπως η Αποκατάσταση και Συντήρηση του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών.

Επίσης, η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων για την εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση «Μαχητές», Μάρθα Χριστοπούλου, η οποία θα αναφερθεί στη δημιουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ΚΔ-ΗΦ) ΜΑΧΗΤΕΣ που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της Περιφέρειας.