Το Γυμνάσιο Αιγείρας υιοθετεί το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας – Η 18η Απριλίου Διεθνής Ημέρα Μνημείων

Τους μαθητές σχολείων του νομού Αχαΐας ετοιμάζεται να ξεναγήσει το Γυμνάσιο Αιγείρας με ένα καινοτόμο πολιτιστικό πρόγραμμα που εκπονεί τη φετινή χρονιά με τίτλο «Το Θέατρο της Αρχαίας Αίγειρας».

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Β΄ Λυκείου Αιγείρας υιοθετούν το Αρχαίο Θέατρο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ξενάγηση και δρώμενα από αρχαίες τραγωδίες στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Δ/ντής του γυμνασίου Ανδρέας Διαμαντόπουλος και η φιλόλογος Μαρία Αργυροπούλου με τη βοήθεια της καθ. Γαλλικών, Νατάσας Ζαφειροπούλου.

Η 18η Απριλίου από το 1983, ορίστηκε από την UNESKO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και τοποθεσιών ICOMOS, ως Διεθνής Ημέρα Μνημείων (Δ.Η.Μ.).

Κοινός στόχος η ευαισθητοποίηση για την προστασία της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις και δράσεις, όχι μόνο για την προστασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά ταυτόχρονα τονίζουν τη σημασία της προστασίας και της ένταξης των μνημείων στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της κάθε χώρας.
Στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη της υπάρχουσας εκπαιδευτικής δράσης του Διαζώματος “Υιοθεσία Αρχαίων Θεάτρων – Μαθητές ξεναγούν μαθητές”, στις εκδηλώσεις εορτασμού της Δ.Η.Μ. του ICOMOS, με την δημιουργία ενός δικτύου, μίας κοινότητας μαθητών, που θα πραγματοποιούν δράσεις και εκδηλώσεις στα επιλεγμένα Αρχαία Θέατρα.

Στόχος είναι οι μαθητές να παρουσιάσουν με γρήγορο, ευφάνταστο και συνοπτικό τρόπο ιστορίες, να μοιραστούν τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για τα Αρχαία Θέατρα και να προτείνουν καινοτόμες ιδέες για την ανάδειξη και την σύνδεσή τους με την κοινωνία.

Ο Δ/ντής του Γυμνασίου Ανδρέας Διαμαντόπουλος αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι καθηγητές εργάζονται πυρετωδώς με πρόβες τόσο στο σχολείο όσο και στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου για να αναδείξουν τη σπουδαιότητα του χώρου στον τόπο τους. Ευχαριστεί την κα Άντα Σολδάτου για τη διάθεση φωτογραφικού υλικού και τη δημιουργία σελίδας στα κοινωνικά δίκτυα με τίτλο:

«Διεθνής Ημέρα Μνημείων 18.4.2016, Ανατολική Αιγιάλεια[1]», όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερώνονται για το Αρχαίο Θέατρο και τις δράσεις των μαθητών.

[1] https://www.facebook.com/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-1842016-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-1565891513738544/?fref=ts