«Το Γεγονός» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” και ώρα 21:30 θα προβληθεί η ταινία « Το Γεγονός », από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.

Στη Γαλλία της δεκαετίας του ’60, η 23χρονη Αν, μια φέρελπις φοιτήτρια λογοτεχνίας που διψά να ανακαλύψει τον εαυτό της και να γευτεί τη ζωή, ανακαλύπτει πως είναι έγκυος. Εγκλωβισμένη σε μια μοίρα που απειλεί να βάλει φραγή στα όνειρά της, μιας και οι αμβλώσεις είναι παράνομες εκείνη την εποχή, η Αν έρχεται αντιμέτωπη με ένα οδυνηρό δίλημμα. Είτε θα προχωρήσει με την εγκυμοσύνη της, εγκαταλείποντας τα σχέδιά της, καθώς και κάθε υπόνοια ελευθερίας, είτε θα αναζητήσει μια διαφορετική λύση, πέρα από το αυστηρό γράμμα του νόμου.

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανί Eρνό, μίας από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας, η ταινία που απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι του τελευταίου Φεστιβάλ Βενετίας, μιλά για το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ορίζει τη δική του μοίρα – και αποδεικνύει πως ορισμένες φορές η ανθρώπινη ιστορία κινείται παλινδρομικά.

Παραγωγή: Γαλλία, 2022

Σκηνοθεσία: Οντρέ Ντιγουάν

Σενάριο: Οντρέ Ντιγουάν, Μαρσία Ρομάνο

Πρωταγωνιστούν: Αναμαρία Βαρτολομέι, Κέισι Μότετ Κλάιν, Πιό Μαρμάι, Σαντρίν Μπονέρ

Διάρκεια: 100 λεπτά

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1XP-VoxiTHo

 

Ώρα προβολής: 21.30 – Είσοδος για τα μέλη Δωρεάν

Τιμή εισιτηρίου για τα μη μέλη: 5 €

Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/cinegio