Το Αίγιο τιμά το Γιάννη Ανδρικόπουλο – Εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου

Ένας δικός μας άνθρωπος, ζει ανάμεσά μας και είναι τόσο ξεχωριστός και χαρισματικός. Δύσκολα συναντάς τέτοιους ανθρώπους σήμερα!

Ο λόγος για το Γιάννη Ανδρικόπουλο, που γεννήθηκε στο Αίγιο και μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια αξιοζήλευτη πορεία με ένα τεράστιο έργο που είναι γνωστό σε όλους τους δημοσιογραφικούς, λογοτεχνικούς και ποιητικούς τίτλους της Ελλάδας.

Σπανίζει η πένα του, η ευστροφία του μυαλού του, η ετοιμότητά του, η εγρήγορσή του, η ικανότητά του να παίρνει το χαρτί και να το ζωντανεύει μέσα από την πένα του.

Δίκαια λοιπόν, η ΙΛΕΑ και η δραστήρια Πρόεδρός της κ. Βάνα Μπεντεβή, πήραν την πρωτοβουλία και υλοποίησαν το περιοδικό που εκδίδουν «ΡΙΖΕΣ», να είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον μεγάλο μας Αιγιώτη «διδάχο» Γιάννη Ανδρικόπουλο. Βέβαια ένα περιοδικό δεν χωρά το έργο του, που είναι μεγάλο και βαρυσήμαντο!

Ο καταξιωμένος αυτός  πνευματικός άνθρωπος, ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της εποχής μας, πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος, αποτελεί, για τους Αιγιώτες αλλά και για την Ελλάδα, «εθνικό κεφάλαιο», στον τομέα της διανόησης και των γραμμάτων.

Το ογκώδες ποιητικό του έργο αναφέρεται – σχεδόν όλο – στην τοπική, αλλά και στην Εθνική μας ιστορία και ένα μεγάλο μέρος του κριτικού του έργου αφιερώνεται στους μεγάλους μας ποιητές. Τα δοκίμιά του αφορούν ηθικές αξίες, γεγονότα και πρόσωπα, που επηρέασαν και επηρεάζουν την πορεία της κοινωνίας μας, ενώ ως δημοσιογράφος, υπηρέτησε το λειτούργημά του, με συνέπεια και αγάπη. Για όλους αυτούς τους λόγους, το Αίγιο τιμά τον «μεγάλο διδάχο» Γιάννη Ανδρικόπουλο.

Ο «Τ.» της Αιγιάλειας νιώθει ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βραβεύεται ουσιαστικά ένας δικός της άνθρωπος, καθώς ο κ. Ανδρικόπουλος στήριξε από την πρώτη στιγμή τον «Τ.» έχοντας μάλιστα καθιερώσει και λογοτεχνική στήλη.

Έτσι, λοιπόν, η Ι.Λ.Ε.Α. διοργανώνει το βράδυ της Κυριακής 22 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, μια εξαιρετική εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου ποιητή της ιστορίας μας.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα τιμήσουν το μεγάλο μας ποιητή η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο Δήμος Αιγιαλείας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, το Ν.Π.Δ.Δ Αιγιαλείας και η Χορωδία Αιγίου 1933, καθώς και πολιτιστικοί, κοινωνικοί και λογοτεχνικοί φορείς απ’ όλη την Ελλάδα, για να αποδώσουν τιμή σε αυτόν τον σπάνιο άνθρωπο, αυτήν τη ξεχωριστή προσωπικότητα του Αιγίου με «έργο βαρύ σαν ιστορία».