Το Αίγιο τίμησε τον μεγάλο ποιητή της ιστορίας μας Γιάννη Ανδρικόπουλο

Εξαιρετική ήταν η εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του Αιγιώτη ποιητή, λογοτέχνη και δημοσιογράφου Γιάννη Ανδρικόπουλου το βράδυ της Κυριακής από φορείς της πόλης μας.
Συγκεκριμένα, το μεγάλο ποιητή της ιστορίας μας τίμησαν μετά από πρωτοβουλία της Ι.Λ.Ε.Α. που αφιέρωσε το περιοδικό που εκδίδει «ΡΙΖΕΣ» ολόκληρο στον Γιάννη Ανδρικόπουλο, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο Δήμος Αιγιάλειας, η ΔΗΚΕΠΑ και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, σε μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου στην κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Μαρία Τσουκαλά, ενώ εξαιρετική ήταν η παρουσίαση και ο συντονισμός της εκδήλωσης από την Πρόεδρο της ΙΛΕΑ κ. Βάνα Μπεντεβή, η οποία ήταν πολύ συγκινημένη, γνωρίζοντας και έχοντας μια εξαιρετική συνεργασία με το Γιάννη Ανδρικόπουλο.
Ακολούθως η πολυβραβευμένη και καταξιωμένη ποιήτρια Λέτα Κουτσοχέρα με καταβολές από τη Ζήρια Αιγιαλείας, μίλησε για την «ποιητή της Ανθρωπιάς και της Αγάπης», ενώ τη δική του αναφορά αγγίζοντας τον «Εκδότη – Δημοσιογράφο Γιάννη Ανδρικόπουλο» παρουσίασε ο δημοσιογράφος Φάνης Ζουρόπουλος.

Για τον «Άνθρωπο – Γιάννη Ανδρικόπουλο» μίλησε με λόγια αγάπης και θαυμασμού η δημοσιογράφος και εκδότρια του «ΤΥΠΟΥ της Αιγιάλειας» Φρόσω Στιβαχτοπούλου – Σταυρίδη.
Ποίηση διάβασαν ο Ανδρέας Τασόπουλος, η Αθηνά Σκανδάμη, η Σοφία Χατζοπούλου, η Μαρία Μουρίκη και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Συγκινητική ήταν και η ομιλία του Προέδρου Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος κ. Μαργαρίτη, όπου με τον κ. Ανδρικόπουλο τους συνδέεει μια μεγάλη φιλία.

Εξαιρετική ήταν παρουσία της Χορωδίας Αιγίου η οποία ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο και κατέπληξε το ακροατήριο το «Εδώ Σίγα…» σε ποίηση Γιάννη Ανδρικόπουλου από το «Αίμα και Μύρο Νεομαρτύρων Καλαβρυτινών» σε μουσική Φίλιππου Οικονόμου.

Ακολούθησαν τιμητικές πλακέτες από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, το Δήμο Αιγιάλειας, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, ενώ η κ. Λέτα Κουτσοχέρα φιλοτέχνησε η ίδια και παρέδωσε το πορτρέτο του Γιάννη Ανδρικόπουλου, το οποίο θα κοσμεί ττην αίθουσα όπου βρίσκονται οι συγγραφείς στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου.

Είναι από σπάνιες φορές που κάποιος τόσο χαρισματικός και σημαντικός άνθρωπος να τιμάται και να βρίσκεται εν ζωή.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του ῾ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ῾ την Πέμπτη 26-10-2017