Το Αίγιο τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια την προστάτιδά του Παναγία Τρυπητή

Μεγάλη μέρα η σημερινή για το Αίγιο! Η προστάτιδα της πόλης Παναγία Τρυπητή έχει σήμερα  Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 την τιμητική της και πλήθος κόσμου έσπευσε  να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα στο Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής στην παραλία Αιγίου.

Την Πέμπτη, παραμονή της γιορτής, στο χώρο του Ιερού Ναού από πολύ νωρίς το πρωί έως  τα μεσάνυχτα, σημειώθηκε το αδιαχώρητο από πιστούς κάθε ηλικίας που προσκύνησαν τη χάρη Της, εναποθέτοντας στην αγάπη Της, τους πόνους, τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους.

Το βράδυ στην Ιερή Αγρυπνία, η συμμετοχή των πιστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που εδώ και 15 χρόνια παρευρίσκονται στην Αγρυπνία, οι πιστοί φέτος κατέκλυσαν το Ιερό Προσκύνημα.

Την Παρασκευή το πρωί, τα πάντα στο Αίγιο ήταν κλειστά και ο κόσμος με ευλάβεια και συγκίνηση παρακολούθησε τη λιτανεία, που ξεκίνησε από το Ιερό Προσκύνημα, διέσχισε την παραλιακή οδό και δρόμους της κεντρικής αγοράς, για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Αγίας Λαύρας, όπου τελέστηκε μικρή δοξολογία.

Στη συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό όχημα και με τη συνοδεία της Αστυνομίας διέσχισε τις κεντρικές οδούς της πόλης και τις γειτονιές, όπου οι κάτοικοι είχαν τοποθετήσει στους δρόμους χαλιά και πετούσαν λουλούδια στην Ιερή Εικόνα.

Η εικόνα βρίσκεται στο Ιερό Προσκύνημα και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί δοξολογία προκειμένου να τοποθετηθεί και πάλι στη θέση της.

Στη λιτανεία συμμετείχαν οι Φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης τα τρία σώματα στρατού με τιμητικά αγήματα, σχολεία, πρόσκοποι, οι Σεβασμιώτατοι Πειραιώς, Πατρών, Ναυπάκτου, ενώ παραβρέθηκαν και πολιτικά πρόσωπα από την Κυβέρνηση η κ. Έλενα Κουντουρά και ο κ. Λεβέντης, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θ. Παναγόπουλος, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων, φορέων κ.ά.

Το επίσημο γεύμα δόθηκε από το Δήμο Αιγιάλειας στο αρχοντικό Παναγιωτοπούλων στην οδό Μητροπόλεως.

Η Παναγία, η Μητέρα όλων μας, ας μας έχει υπό τη σκέπη Της σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες, Κυρίως ας μας προστατεύει και ας μας χαρίζει υγεία και αγάπη!

Χρόνια πολλά! Και του χρόνου!

 

Κείμενο: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτό-Βίντεο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ