Το Αίγιο ξεσηκώνεται για τη Φυσικοθεραπεία – Σύσκεψη φορέων σήμερα Δευτέρα 23/5

Το Αίγιο ξεσηκώνεται για να εµποδίσει την αναιτιολόγητη µεταφορά της έδρας της φυσικοθεραπείας στην Πάτρα. Χωρίς µέχρι σήµερα να υπάρχει κανένα ουσιαστικό επιχείρηµα για τη µεταφορά της έδρας της σχολής, το Πανεπιστήµιο επιµένει και οι αρµόδιοι κρύβονται πίσω από αίολους ισχυρισµούς, παρά την έκδοση του ΦΕΚ που προβλέπει για το ακαδηµαϊκό έτος 2022-2023 την εισαγωγή 170 νέων φοιτητών στην Σχολή Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο!

Στο πλαίσιο αυτό το βράδυ της ∆ευτέρας 23 Μαϊου συγκαλείται σύσκεψη φορέων προκειµένου να κλιµακωθεί ο αγώνας αντίστασης κατά της κατάφορης αδικίας που επιχειρείται σε βάρος της πόλης όπως άλλωστε οµόφωνα αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη των επικεφαλής των δηµοτικών παρατάξεων.

Στη σύσκεψη της 23ης Μαϊου  στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα του “Πολιτιστικού Κέντρου” Αιγίου (εάν προκύψει εκδήλωση θα µεταφερθεί στο “Πολύκεντρο) προσκαλούνται οι εκπρόσωποι των «21» φορέων που απαρτίζουν τη συντονιστική που διοργάνωσε τον περασµένο Οκτώβρη παναιγιάλειο συλλαλητήριο στη γέφυρα του Μεγανίτη, στέλνοντας ηχηρό «µήνυµα» προς πάσα κατεύθυνση, κάτι που όπως έχει φανεί µέχρι σήµερα έχει παίξει και καταλυτικό ρόλο στην καθυστέρηση της υλοποίησης του σχεδίου που επιχειρεί την µεταφορά της έδρας της φυσικοθεραπείας.

Ο αγώνας όλο αυτό το διάστηµα έχει ενταθεί µε συνεχείς προσπάθειες από πλευράς ∆ήµου και φορέων τόσο σε επίπεδο επαφών όσο και µε σειρά ενεργειών σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο. 

Ο αγώνας για την παραµονή της έδρας της Φυσικοθεραπείας έχει φτάσει σε οριακό σηµείο µε διάχυτη στην τοπική κοινωνία την άποψη ότι το Αίγιο αδικείται και στο πλαίσιο αυτό  συντονίζεται νέος κύκλος κινητοποιήσεων, ενώ παράλληλα από πλευράς ∆ήµου προχωρούν νοµικές ενέργειες (ποινικές και αστικές).

Την ίδια ώρα που δια στόµατος Κεραµέως εκφράστηκε ότι «παγώνει» ο νόµος πλαίσιο για την αναδιάρθρωση του «χάρτη» της Τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, επιχειρείται κατ`εξαίρεση υπογραφή Προεδρικού ∆ιατάγµατος µόνον για το Πανεπιστήµιο της Πάτρας σε βάρος του Αιγίου χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρηµα για την αναγκαιότητα της παραπάνω υπογραφής, πλην της ικανοποίησης του πρύτανη και συντεχνιακών συµφερόντων.