Το άρωμα της Λαμπρής! Το μήνυμα της Αναστάσεως!

Στην εποχή µας, οι σύγχρονοι Έλληνες, οι περισσότεροι, ζουν δύσκολες ώρες! Η φετινή Ανάσταση συµπλέκεται αχώριστα µε τα πάθη του Θεανθρώπου και τους ανθρώπους. Ανάµεσα στους πεινασµένους, τους απελπισµένους, τους άστεγους και τους ψυχικά ανήµπορους ανθρώπους, εκεί βρίσκεται ο Χριστός.

Γράφουν οι: Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου (Εκδότριες της εφημερίδας “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”) – 

Στο κατώφλι της τρίτης µετά Χριστόν χιλιετίας, αντί να κατηχεί στα ώτα µας ο παραµυθητικός αναστάσιµος λόγος, που µας βεβαιώνει  ότι “εσκύλευσε τον Άδην ο κατελθών εις τον Άδην”, οι τραγωδίες που  βιώνει η Ανθρωπότητα, µας υποχρεώνουν να απαντήσουµε ότι “ο Άδης επικράνθη”, αλλά να συµπληρώσουµε πάραυτα ότι επικράνθη και ο άνθρωπος και παραµένει βαθιά  συντετριµµένος και αυτός, δίπλα στα συντρίµµια του δικαίου και των αρχών. 

Αυτές οι µέρες της προετοιµασίας για τη Λαµπρή, για τη µεγάλη γιορτή της Ανάστασης, είναι ξεχωριστές για τον Ελληνισµό και για την Ορθοδοξία. 

Όλο το άρωµα της προετοιµασίας, όλο το νόηµα της Ανάστασης και όλη η λαµπρότητα της γιορτής και της φύσης, φέρνουν σ’ όλη την πλάση, σ’ όλες τις ψυχές, το µήνυµα της νίκης και του θριάµβου της αιώνιας ζωής επί του θανάτου.

Ο λαµπροφόρος χαιρετισµός “Χριστός Ανέστη” διακηρύσσει πως ο Θάνατος είναι εφήµερος. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι µαζί µε τη Φύση πανηγυρίζουν θριαµβευτικά!

Το πασχάλιο µήνυµα πρέπει να ακουστεί φέτος πιο δυνατά από ποτέ και για τούτο ακριβώς, οι ευχές, οφείλουν να είναι ισχυρότερες και να συνοδευτούν από τα έργα της έντιµης ευαισθησίας και της ειρήνης.

Αγκαλιαστείτε εχθροί και φίλοι!

Ας νικήσει η Αγάπη και το Φως στη ζωή µας.

Καλή Ανάσταση!

 

ΦΡΟΣΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ