ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΟΥ ΤΟΝ ΤΑΡΑΧΟ !

Τι   την ήθελα την πρόβλεψη ,η σαββατογεννημένη η γαλανομάτα ;;; Δεν έβλεπα τους αριθμούς του Τζόκερ καλύτερα , να μαι, τώρα , Παρισάκι αραχτή και να   κόβω τις   βόλτες μου στις όχθες του Σηκουάνα ;;; Όχι !!! Μην μου κάνει την χάρη !!!

Τρία φίδια ,   που το χαν πάρει   πρέφα το συμβάν , είδα καταμεσίς του δρόμου ,ερχόμενη από Τρυπιά , την Παρασκευή τ’ απόγευμα και είπα «λές μωρέ να μας κουνήσει ξανά ;»   ! Εμ, δεν   είχα δεί τέτοιους περιπατητές δυό χρόνια τώρα που κάνω αυτήν την διαδρομή και όπως ήταν φυσικό παραξενεύτηκα !

Αλλά , εντάξει … αν δείς αριθμούς   του Τζόκερ   στον ύπνο σου ,πηγαίνεις ντουγρού   στο Προπατζίδικο και τους «παίζεις» ! Άμα προβλέψεις σεισμό , τί να κάνεις ;;; Να φορέσεις κράνος και πανοπλία μπάς και την γλυτώσεις απ’ τους   σοβάδες που πέφτουν ;;; Στο τσάκ την γλύτωσα γιατί αλλιώς … «καπέλο θα φορούσα»   … ένα απ’ τα γυάλινα καπέλα   του πολύφωτου στο σαλόνι !!! Πως στα κομμάτια χοροπήδηξαν και προσγειώθηκαν σε καναπέδες   ,τραπέζια και χαλιά   , μ’ ένα 4,8 ;;;;; ΑΓΝΩΣΤΟΝ ! Εμείς πάντως , οι Αιγιώτες , για μεγαλύτερον τον   είδαμε … Τώρα , πείτε μου , ο καθένας , τον δικόν του , μεγαλύτερον τον βλέπει !!! Μην με λογοκρίνετε … δεν είναι σεξουαλικό το υπονοούμενο … Μα , ή εμείς τον παρα -νιώσαμε … ή   οι σεισμογράφοι   τα χουν παίξει   και θέλουν συντήρηση !   Το πιο , δε , οξύμωρο ήταν πως τα κανάλια συνέχιζαν να πολυλογούν για μια … ΘΕΟΜΗΝΙΑ που επρόκειτο να μας πλήξει κι ουχί   για τον σεισμό ο οποίος   συνέβη   και   ήτο   υπαρκτό γεγονός !

Τζάμπα οι κραυγές   και   τα ποδοβολητά   …. Τζάμπα που έκανα το 4ος όροφος – ισόγειο σε χρόνο ντε τέ      , χωρίς   καμιά αναγνώριση και διεκδίκηση μεταλλίου ;;; Τι δηλαδή , έπρεπε να ισοπεδωθεί ο τόπος όλος για να καταλάβουν τι έγινε ; Που μ’ ένα 3,8 στην Αθήνα μιλάνε για σεισμό ; Τώρα   βέβαια , δεν ξέρω και κατά πόσο συμφέρει το κράτος η αναβάθμιση του σεισμού , ξανθιά πείτε με  ή και τσιγκούνα   μα , το σκέφτηκα κι αυτό ! Αποζημιώσεις για πλημμύρες … Αποζημιώσεις για σεισμούς   … Πάει , θα το κλείσουνε το μαγαζί !

Δόξασοι ο Θεός την βγάλαμε καθαρή κι αυτήν την φορά ! Μπορεί να ξεσπιτωθήκαμε μερικοί απ’ τον φόβο μας , μπορεί οι τοιχοποιίες να ναι παρούσες   σε πολλά κτίρια   ,θυμίζοντας την άσχημη εκείνη στιγμή , αλλά ευτυχώς η πόλη μας άντεξε και είμαστε ΟΛΟΙ εδώ ! Να ναι καλά οι Άγιοι Ταξιάρχες που μας προστάτευσαν   και μας άφησαν σώους κι αβλαβείς να τους γιορτάσουμε με κάθε τιμή !

ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (Δημοσιεύτηκε στον “ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”, Πέμπτη 13/11/2014)