Τουρίστες στα Ψηλά Αλώνια Αιγίου!

΄Οσοι περπάτησαν στα Ψηλά Αλώνια, την περασµένη Κυριακή, είδαν µια ασυνήθιστη εικόνα….! Είδαν µε έκπληξη, µια οµάδα τουριστών, να περιδιαβαίνουν, να απολαµβάνουν τη θέα του Κορινθιακού και να πίνουν τον καφέ τους στον καταπληκτικό αυτό χώρο της πόλης µας.

Επρόκειτο, για ένα  γκρουπ, γυναικών από την Αθήνα- στην πλειοψηφία τους επιστήµονες-, που επισκέφτηκαν την πόλη µας,και ξεναγήθηκαν στα σηµαντικότερα αξιοθέατα.  Πρώτα  πήγαν για προσκύνηµα στην Παναγία Τρυπητή, µετά ήπιαν τον καφέ τους σε καφετέρια της παραλίας. Κατόπιν επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια το Ιστορικό- Λαογραφικό Μουσείο µας,για το οποίο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εκεί, παρέµειναν δύο ολόκληρες ώρες και ξεναγήθηκαν από την κ. Βάνα Μπεντεβή ,καθώς, όπως πληροφορηθήκαµε,ήσαν καλεσµένες της, αφού ήσαν συµµαθήτριες στο  Γυµνάσιο!

Στη συνέχεια,  απόλαυσαν ωραιότατα εδέσµατα στο « Ρεφραίν», όπως µόνο ο Στράτος ξέρει να προσφέρει…Οι επισκέπτριες, δήλωσαν κατενθουσιασµένες από όλα όσα είδαν και από την οµορφιά της πόλης µας,και θα ξανάρθουν.

Ποιος  λέει λοιπόν, ότι το Αίγιο δεν είναι ωραία πόλη, ή δεν έχει αξιοθέατα για τουρισµό;΄Εχουµε αυτά, αλλά και πολλά ακόµα και τα Ψηλά Αλώνια είναι ένας ανεπανάληπτος χώρος σε οµορφιά, αλλά …µαραζώνει, από αδιαφορία µας.

Και αυτή η ωραία εικόνα που είδαµε, µπορεί να γίνει καθηµερινή, εάν  θέλουµε τουριστική κίνηση στον τόπο µας. Χρειάζεται  αγάπη και σχεδιασµός….