Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στο Χορευτικό Όμιλο Αιγίου

Μετα τ﨨θερμό¨¨ καλοκαίρι με πολλές παραστάσεις οι σπουδαιότερες από τις οποίες ήσαν στο Κατάκολο, στις εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΠΑ στην Άβυθο – Ακράτα και στα Ψηλαλώνια στο Αίγιο ( όπου οι παλαιοί χορευτές ήσαν εκπληκτικοί ) ,  στα Χρυσάμπελα πάνω από την Αιγείρα καθώς και η ανεπανάληπτη παρουσία  16 χορευτών στην λήξη των ¨΄ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΩΝ ¨¨, αρχίζουν ( άρχησαν ) τα μαθήματα Ελληνικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, αλλά και στοιχείων ιστορίας και λαογραφίας στον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου – 1978 -.  

Από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου με το 5ο έτος της Ε΄ Δημοτικού του Σαββάτου. Θα συνεχιστούν δε από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου με 3 τμήματα κάθε ημέρα ( Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη ). Τα δύο θα δουλεύουν  7 – 9 μ.μ. και το τρίτο θα είναι ενηλίκων, από 21.00 – 22.30 .    

Την Παρασκευή παρακολουθούν μαθήματα χορευτές από 4 τμήματα, 7 – 8.30 μ.μ. οι νησιώτικων χορών, 8.30 – 10 μ.μ. των στεριανών αλλά και των θρακιώτικων χορών, ενώ 10 – 11.30 μ.μ. θα εξασκούνται οι παλαιοί χορευτές. 

Την Πέμπτη 29/9/2006 έγινε Διοικητικό Συμβούλιο, παρουσία και των μελών της Ελεγκτικής επιτροπής,  με πολλά θέματα κυριώτερο όμως της οργάνωσης των εκδηλώσεων για το 2017, οπότε ο Χορευτικός εισέρχεται στο 40ό έτος συνεχούς, έντονης, επιτυχημένης, αποδεκτής δραστηριότητος. Προτάσεις θα κάνουν και οι Γυμναστές και οι παλαιοί χορευτές, που είναι πολλά χρόνια ( μερικοί και πάνω από 20 ) στον Χορευτικό.

Εν τω μεταξύ αποφασίσθηκε να οργανωθεί και μία εκδρομή στο Άργος – Ναύπλιο με επισκέψεις στο Αρχαίο θέατρο του Άργους, στο Παλαμήδι. στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό μουσείο του Ναυπλίου, στην πρώτη Βουλή των Ελλήνων για τους νεαρούς 11 – 12 ετών του 6ου – 7ου έτους.