Την εκδήλωση για τη Γυναίκα παρακολούθησε η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη

Την πολύ καλά δομημένη, άριστη αισθητικά και γεμάτη με ουσία και συναισθήματα εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη 13 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδος-Παράρτημα Αιγίου και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., παρακολούθησε η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, καθώς και μέλη της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια». Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο και ήταν μία ωδή στην «αιώνια Γυναίκα» και την παρουσία της στον χώρο και τον χρόνο.

Και πώς θα μπορούσε να λείψει άλλωστε η κ. Ψυχράμη από αυτή την συνάντηση, η οποία δρομολογήθηκε επί των ημερών της στην προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και σε συνεργασία πάντα με το ιδιαίτερα δραστήριο Παράρτημα Αιγίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας. Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων εντάσσεται η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πληροφόρηση των δημοτών στο ζήτημα της ισότητας, με διοργάνωση εκδηλώσεων, ελεύθερων συζητήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και μέτρων δράσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προετοιμάστηκε η εν λόγω εκδήλωση, η οποία, με τις ομιλίες που περιελάμβανε αλλά και μέσα από την Τέχνη – όπως αποτυπώθηκε από την συγγραφέα Μαρία Παναγιωτακοπούλου, την ηθοποιό Εύα Κοταμανίδου, την απαγγελία της Ειρήνης Γρέκα, την μουσική του Σάκη Παπαδημητρίου, την απόδοση της Χριστιάνας Ζάρου και την ερμηνεία της Έλενας Παπαδημητρίου-, πέτυχε απόλυτα τον σκοπό της. Να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξη της γυναίκας και να αποδώσει τον ρόλο της μέσα στην κοινωνία.

«Από όποια πλευρά και να ΄΄δει΄΄ κανείς αυτή την εκδήλωση, θα διαπιστώσει ότι επρόκειτο για μία σημαντική αναφορά στην γυναίκα, στην μάνα, την κόρη, την αδελφή. Αυτή που έχει μάθει να δίνει ζωή, να στηρίζει, να δημιουργεί, να υπομένει, να ελπίζει…», δήλωσε αμέσως μετά την εκδήλωση, η Βασιλική Ψυχράμη, επισημαίνοντας και τα ακόλουθα: «Η τοπική αυτοδιοίκηση ως βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων της γυναίκας. Οι Δήμοι αποτελούν την βαθμίδα διακυβέρνησης που βρίσκεται εγγύτερα στον/στην πολίτη και ως εκ τούτου, αποτελούν το καταλληλότερο δυνατό πεδίο για την καταπολέμηση της διαιώνισης και της αναπαραγωγής ανισοτήτων και την προώθηση μίας πραγματικά δημοκρατικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, στον Δήμο Αιγιαλείας, ως «Ποιοτική Αιγιάλεια», έχουμε στόχο να αξιοποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες στο έπακρο και σε συνεργασία με ολόκληρο το φάσμα των τοπικών φορέων και των γυναικείων οργανώσεων, να αναλάβουμε συγκεκριμένες δράσεις που θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στην κοινωνία».