Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη εορτάστηκε τη Δευτέρα 15η Ιουνίου, η μνήμη του Οσίου Πατρός Ιερωνύμου, ημέρα κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος άγει τα σεπτά ονομαστήριά του.

            Την παραμονή της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και του εορτάζοντος Ποιμενάρχου μας.

            Κατά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Ιερωνύμου.

            Στον Όρθρο της κυριωνύμου ημέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ενώ στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, πλαισιωμένων υπό Ιερέων και Διακόνων τόσο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

            Τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας προσφώνησε εκ μέρους του ιερού Κλήρου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που προσήλθαν προκειμένου να τον τιμήσουν στα πρώτα ονομαστήριά του ως Επισκόπου, όλους τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Βουλευτές, τους Εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών αλλά και τον ευσεβή λαό για την ολοπρόθυμη και θερμή συμμετοχή του, την συμπροσευχή και την εν Χριστώ αγάπη του που έσπευσε να εκδηλώσει διά της παρουσίας του προς τον νέο πνευματικό του πατέρα και Επίσκοπο.

            Ακολούθως πλήθος κόσμου μετέβη στο Επισκοπείο για να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος υποδέχθηκε στην αίθουσα του Θρόνου τούς ευσεβείς χριστιανούς. Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως συνοδευόμενοι από εκκλησιαστικά συμβούλια, Ηγούμενοι Ιερών Μονών, Βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Μέλη Τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων, αλλά και εκατοντάδες πιστοί, όλων των ηλικιών, προσήλθαν προκειμένου να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο και να λάβουν την ευλογία του.