Τα «Αυγά Μαύρα» δεύτερη φορά στη σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις»

Η επιτυχημένη παράσταση «Αυγά Μαύρα» του Διονύση Χαριτόπουλου ανεβαίνει ξανά στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στις 9.00 το βράδυ.

Ο Νίκος Γραβάνης και η Κατερίνα Μέτσιου, υποδυόμενοι δύο αδέρφια επί σκηνής, ζωντανεύουν τις μνήμες του Εμφυλίου Πολέμου μέσα από ένα αφηγηματικό κείμενο γεμάτο εικόνες και συναισθήματα. Ένα κείμενο που «περνάει στο κοινό τη ζώσα μαρτυρία χωρίς σκηνοθετικές εξάρσεις… Και που καθέναν από εμάς που το παρακολουθήσαμε μας άγγιξε», αναφέρει η Αναστασία Ευσταθίου στην κριτική της.

Τα μηνύματα πολλά, μα το πιο συγκινητικό και ουσιαστικό ένα. «Μη φοβάσαι, Σπύρο. Μη φοβάσαι, Ελλάδα. Προχώρα!» συνεχίζει η κ. Ευσταθίου, αποτυπώνοντας τα λόγια μιας γυναίκας του έργου, της Μαρίας, που προσπαθεί να λυτρωθεί από κάθε μνήμη του παρελθόντος για να προχωρήσει τη ζωή της και να σταθεί παράδειγμα για την οικογένειά της.

Ένα κείμενο που συγκίνησε όσους παρακολούθησαν την παράσταση στην πρώτη της προβολή. Μια παράσταση που προσπαθεί να απαλύνει τις πληγές του παρελθόντος για ένα καθαρό κι αισιόδοξο μέλλον. Μια κατάθεση ψυχής από αληθινούς ανθρώπους για αληθινά γεγονότα. Μια αντικειμενική ματιά στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Μια προσπάθεια που αξίζει να στηρίξουμε.