Τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού σε σχολεία της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας

Την ημέρα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και κηδεμόνες στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Διακοπτού, στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου, στο ΕΠΑΛ και στο νυκτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Αιγίου, παρουσία των Δημοτικών Αρχών και άλλων εκπαιδευτικών φορέων.

Σε κάθε σχολείο ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού έγινε δεκτός με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, απηύθυνε μήνυμα ως πνευματικός πατέρας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος και η τοπική μας Εκκλησία θα είναι κοντά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για να τους στηρίζουν στο πολύτιμο έργο που επιτελούν.

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από σήμερα, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αρχίζει ο αγώνας σας για κατάρτιση, για μάθηση, για γνώση. Ένας όμορφος αγώνας που απαιτεί, ωστόσο, κόπο και προσπάθεια. Άλλωστε τα καλά και ωφέλιμα για να τα αποκτήσουμε χρειάζεται να εργαστούμε και να μοχθήσουμε.

Το νέο σχολικό έτος ξεκινά με μια ιερή πράξη, τον Αγιασμό. Αυτό σημαίνει θερμή προσευχή προς τον Θεό και Πατέρα μας. Του ζητάμε να ευλογήσει το ξεκίνημά σας. Να σας χαρίσει δύναμη και φώτιση ολόκληρη τη σχολική χρονιά. Με τον Χριστό δίπλα σας, με την καθοδήγηση των καλών εκπαιδευτικών και τις ευχές των γονέων σας θα καταφέρετε να διανύσετε το όμορφο ταξίδι στη γνώση.

Η Εκκλησία μας είναι κοντά σας, αλληλέγγυα στους αγώνες και τους κόπους σας, επιστηρικτική με σκοπό να υπερβείτε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσετε και να λάβετε τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσετε να προοδεύσετε στη ζωή σας. Γι’ αυτό να μετέχετε ενεργά στη λειτουργική ζωή Της, ώστε να σας ενδυναμώνει ο Θεός και να έχετε τις καλύτερες επιδόσεις στα μαθήματά σας.

Σήμερα βλέπουμε τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά σας, καθώς ήλθατε στο σχολείο και ταυτόχρονα συναντήσατε τους φίλους και τους συμμαθητές σας. Όμως σας καλώ τούτη την ώρα να στρέψουμε τη σκέψη μας στους συμμαθητές σας στην περιοχή της Θεσσαλίας, που σήμερα δεν μπορούν να γίνουν μέτοχοι αυτής της χαράς και δεν άκουσαν να ηχεί το πρώτο κουδούνι για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, καθώς τα σχολεία τους υπέστησαν καταστροφές από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Να προσευχηθούμε να αποκατασταθούν σύντομα οι συνθήκες στα σχολικά κτίρια, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα».  Επίσης ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του Β΄ Συνεδρίου Νεολαίας που θά γίνει στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2024 στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου «Σήμαντρον», στον Ελαιώνα Αιγιαλείας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

Μετά το τέλος του Αγιασμού σε κάθε σχολείο, ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε προσωπικά με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, εκφράζοντας θερμές ευχές για  επιτυχία στο έργο τους.

   

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως