Σύσκεψη συντονισμού στην Π.Ε. Αχαΐας για την αντιμετώπιση των φαινομένων κακοκαιρίας

Συσκέψεις με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να γίνει μία πρώτη αποτίμηση της μέχρι σήμερα αντιμετώπισης των φαινομένων κακοκαιρίας που έχουν εκδηλωθεί, καθώς και συντονισμού ενόψει της συνέχειας της χειμερινής περιόδου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά η εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και ο υψηλού επιπέδου συντονισμός, ο οποίος, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπονάνος, αποτελεί και το σημαντικότερο «εργαλείο» αντιμετώπισης, οποιουδήποτε καιρικού φαινομένου που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Μετά τη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, δήλωσε: «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα να επιβεβαιώνουμε το συντονισμό φορέων και υπηρεσιών και να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Και όπως αποδεικνύεται από όλες τις μέχρι σήμερα συσκέψεις, στην Αχαΐα υπάρχει  υψηλού επιπέδου αίσθημα συνείδησης, ευθύνης και επαγγελματικής αρτιότητας. Υπάρχει όμως και πολύ υψηλό επίπεδο συνεργασίας όλων των φορέων. Κατόπιν τούτων είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο, παρά τα διαχρονικά προβλήματα και τις ελλείψεις, που προφανώς δεν μπορούν να επιλυθούν από τη μία μέρα στην άλλη».