Σύσκεψη για τον αντικαπνιστικό νόμο, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χαρ.Μπονάνο

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, υπεύθυνου για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπου Μπονάνου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και αρχών της περιοχής.

«Όπως αποδεικνύουν και σχετικές έρευνες, η κοινωνία είναι πιο ώριμη από κάθε φορά για την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους. Με αγαστή συνεργασία και σύμπλευση θα συνεχίσουμε τους απαιτούμενους ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Συντονίζουμε τις ενέργειές μας για να διατηρήσουμε την εικόνα που είχαμε στην περιοχή μας και πριν την πανδημία, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών τηρούσε το μέτρο. Είναι ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους, αποτελώντας εξάλλου δείγμα πολιτισμού, υγείας και καλής κουλτούρας. Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση αλλά στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στους παραβάτες, εφαρμόζοντας το νόμο χωρίς εξαιρέσεις. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας» ανέφερε ο Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Αναστάσιος Γιατράς και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Ματθαιόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ Χρήστος Παπασημακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης ΠΔΕ, Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Αχαΐας,Αναστάσιος Αλεξόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ Σοφία Συμεωνίδου και ο Προϊστάμενος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Περιφερειακής Υπηρεσίας Πάτρας, Βασίλης Ηλιόπουλος.